20.000m2
dierenpark
Gezonde en sterke
dieren
Voor 9.00u besteld
vandaag verzonden
Persoonlijk
advies
Deskundige
klantenservice
Gratis verzending
vanaf € 45,-

Cochin Kriel

Een Cochin kriel is een van de soorten krielkippen die wij bieden. Deze uit China afkomstige soort zijn rustige kippen die snel broeds zijn. Ze worden ook wel knuffelkipjes genoemd. Door de lage bouw en de vele veren van de Cochin kriel lijken het net bolletjes wol. De kippen zijn zeer geschikt voor kinderen. Daarnaast komen ze voor in verschillende soorten kleuren waaronder zwart, wit, buff, parelgrijs en zilverpatrijs.

De kenmerken van een Cochin kriel

Naast de volle bevedering van de Cochin kriel heeft deze krielkip nog meer opvallende uiterlijke kenmerken. Zo zijn de pootjes nauwelijks zichtbaar omdat ook deze vol veren zitten. De staart van de kip ziet eruit als een zachte ronde bol. Daarnaast heeft het dier een enkele kam, rode oorlellen, gele benen en roodbruine ogen. Er zijn zowel soorten die een normale bevedering hebben als soorten met een krulbevedering. Overige kenmerken van de Cochin kriel zijn dat ze een mak karakter hebben, ze makkelijk te houden zijn en dat ze niet kunnen vliegen.

Kom langs bij onze dierenhandel

Wil je meer informatie over de Cochin kriel? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0182-342859 of te mailen naar info@dierenhandelhoogendoorn.nl. Kom ook eens langs bij onze dierenhandel in Stolwijk. Hier kunt u de krielkip bewonderen en staan onze deskundige medewerkers klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van advies. Heeft u daarnaast nog een kippenhok nodig? Ook hier helpen onze medewerkers u graag bij!