Zwartvleugel pauw

SKU
Zwartvleugel pauw
Op voorraad

De Zwartvleugel pauw lijkt op de Blauwe Pauw, maar dan met een contrasterende zwarte vleugel. Bijzondere dieren!

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Pauwen zijn schitterende siervogels om te zien vanwege hun prachtige kleuren. Als u begint met het houden van pauwen, wilt u uiteraard weten wat u allemaal in huis moet hebben. Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunnen we u helpen aan de Zwartvleugel pauw, maar ook alle benodigdheden!

Nachthok en ren

Het is verstandig om een nachthok bij te plaatsen met een dichte bovenkant, zodat ze bescherming kunnen zoeken tegen regen en wind. Bij het houden van een trio pauwen moet u denken aan een nachthok met minimale oppervlakte van 8 m2. Pauwen zijn goede vliegers en zitten het liefst hoog boven de grond. Daarom raden we een hoogte van het verblijf aan van 250 cm. Een pauw komt natuurlijk pas echt tot zijn recht wanneer hij vrij rond kan lopen. Na
minimaal een maand kunnen de meeste pauwen vrij rond lopen op uw terrein. Op zoek naar een geschikte volière? Tip: wij leveren ook maatwerk, geheel naar uw wensen!

Voortplanting en verenkleed

Pauwen gaan als de hen 24 maanden oud is met broeden beginnen. Ze hebben in deze periode veel dierlijk eiwit nodig. Wanneer de nachttemperatuur goed is, beginnen ze meestal in april met broeden.


Een keer per jaar (meestal eind juli) zijn de pauwen in de rui, ze verliezen dan hun (staart) veren. De sleep groeit langzaam weer aan en is in februari weer op lengte. De mannetjes krijgen in de eerste drie jaar na iedere ruiperiode weer een langere en vollere staart. Het eerste jaar is de staart tot 20 cm lang, tweede jaar zo'n 60 cm en als de pauw een leeftijd heeft van drie jaar oud is zijn sleep ruim een meter. Hier groeien ieder jaar nog enkele centimeters bij. Deze sleep bestaat dan uit ruim 150 kleurige veren!

Interesse of vragen?

Kom gerust langs bij ons in Stolwijk of neem contact op. Onze gespecialiseerde medewerkers vertellen u graag alles wat u wilt weten over het houden van pauwen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan