Chinese boomeekhoorn

SKU
112310
Op voorraad

Tamiop Swinhoei

€ 95,00 € 78,51

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

De Chinese boomeekhoorn is een perfecte beginners eekhoornsoort. Het is een dagdier en kan goed koppel- of groepsgewijs gehouden worden. Zelfs als het vrouwtje jonkies heeft, kan de man er bij blijven, hij schijnt zelfs een goede vader te zijn! Het is dus een hele sociale eekhoornsoort. Uiteraard ligt dit wel aan het karakter van de individuele dieren.

Ze eten zaden, noten, fruit, groente en insecten. Qua noten lusten ze alles. Eikels, beukennootjes, tamme kastanjes, hazelnoten en walnoten etc zijn een waar genot.
Vooral walnoten zijn erg lekker en goed voor ze, omdat ze best lang ermee bezig zijn om de schaal kapot te krijgen en daarbij slijten hun altijd doorgroeiende snijtanden. 

Ze kunnen zowel in een binnen- als buitenvolière en zijn winterhard. Houdt er rekening mee dat het knagers zijn en “boom”eekhoorn wilt niet zeggen dat ze niet op de grond komen en niet kunnen graven. Maak dus een volière aan 6 kanten dicht, ook de onderkant.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan