Australorp kuikens

SKU
australorp_kuiken
Op voorraad

Zwarte kippen, zwaargebouwd, goede leggers

Een volwassen Australorp is een grote, rustige kip die redelijk wat eieren legt. 


Laat u adviseren over Australorp kuikens

Overweegt u om een Australorp kuiken te kopen maar bent u nog niet zo thuis in de verzorging van dit ras? De experts van Dierenhandel Hoogendoorn voorzien u graag van gericht advies. Wij zijn gespecialiseerd in de voeding, de huisvesting en ander toebehoren van de Australorp. Vertel ons wat u wilt weten en wij geven u alle nodige informatie.


Meer weten?

Als u meer wilt weten over de Australorp, kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0182-342859. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om het contactformulier online in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Lees meer over de Australorp kip

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verzorging

Voordat u de kuikens uit komt kiezen, is het belangrijk om de plaats waar u ze gaat houden goed schoon te maken. De bak waar zij in komen te zitten moet ontsmet worden. Ontsmet de bak niet met bleek, dit is slecht voor de kuikentjes. U kunt bijvoorbeeld een oud aquarium nemen, zo kunnen de kinderen de kuikens goed zien. Het meest gebruikt zijn konijnenkooien met een glazen bovenkant, hier hebben wij goedkope modellen van tijdens de kuikenperiode.

De kuikens hebben elke dag even aandacht nodig. Dagelijks zijn schoon water en voer een vereiste. Houdt ook goed in de gaten of de kuikens genoeg warmte krijgen. Wanneer zij binnen staan zal dit geen groot probleem zijn, maar in een buitenhok zijn een aantal voorzieningen noodzakelijk. Zorg dat de kuikens in een bestaand kippenhok een afgezet hoekje hebben. Maak met karton ronde hoeken, hierdoor kunnen de kuikens elkaar niet verstikken als zij in paniek een hoek inrennen. Een droge ondergrond is belangrijk. Hier kunt u zaagsel voor gebruiken, dit draagt ook weer bij aan de isolatie. Een warmtelamp of kunstmoeder is buiten maar ook in huis noodzakelijk om de kuikens warm te houden. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van de kuikens over de benodigdheden en het verzorgen van de kuikens.

 

Wilt u meer informatie over de verzorging van kuikens, of wilt u kuikens kopen? U bent van harte welkom om langs te komen in Stolwijk. Vanaf februari hebben wij verschillende kippenrassen als kuiken. Uiteraard kunt u vooraf even contact opnemen om erachter te komen of het gewenste ras beschikbaar is.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan