Californische kuifkwartel

SKU
103532
Op voorraad

Callipepla californica

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

De Californische kuifkwartel komt oorspronkelijk uit het westen van de Verenigde Staten. Deze kwartels worden zo'n 24 tot 25 cm. De mannetjes hebben een zwart-witte keeltekening, de hennetjes niet. De kuif op de kop bij de mannen is zwart en lang. Bij de hennetjes is deze juist kort en bruin.

Deze vogels hebben geen problemen met andere vogels in de volière. Houd bij voorkeur een haan met meerdere hennetjes samen. Wanneer er veel kwartels in een te kleine ruimte worden gehouden, is onderlinge agressie vaak het gevolg.

Deze kwartels hebben een goed beplante volière nodig. Deze dieren zijn erg gevoelig voor vocht, dus ze zullen het zeer op prijs stellen als hun verblijf overkapt is. Ze zouden het hele jaar buiten gehouden kunnen worden, als ze maar een goed nachthok hebben.

De kwartels hebben genoeg aan een zaadmengsel voor volièrevogels, aangevuld met groenvoer, levende insecten en universeelvoer.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan