Op voorraad

Heeft u een volière en wilt u een Japanse kwartel hieraan toevoegen? Goede keuze! U kunt deze vogels prima in een gemengde volière houden. Deze prachtige vogel is eenvoudig in onderhoud en wordt snel tam. Bij Dierenhandel Hoogendoorn helpen onze vriendelijke medewerkers u graag bij het kopen van gezonde en sterke kwartels.

Laat u adviseren over de voeding van een Japanse kwartel

Als u voor het eerst kwartels gaat kopen voor uw volière, is het verstandig om u te laten adviseren over de voeding. Kwartels eten meestal zaden, insecten en planten. Om uw vogels gezond te houden is het belangrijk om de juiste voeding te geven. Denk hierbij aan aangekocht voermengsel of insecten. Vraag het een van onze gespecialiseerde medewerkers wat uw Japanse kwartel nodig heeft.

Het hele jaar door gezonde eitjes                 

Als de Japanse kwartel ongeveer acht weken oud is, beginnen de hennen met eieren leggen. Dit komt omdat het dier dan helemaal volgroeid is. Wilt u de een of meerdere Japanse kwartels kopen? Dan bent u het hele jaar door verzekerd van gezonde eitjes. Ze bevatten namelijk meer vitamines, ijzer en fosfor dan kippeneieren.

Neem contact op of kom langs

Wilt u meer informatie over de Japanse kwartel ontvangen? Wilt u weten hoe u deze moet voeden, verzorgen of welke huisvesting het beste is voor dit dier? Wij vertellen u graag alles over de Japanse kwartel. U bereikt ons op 0182-342859 of kom langs in de dierenspeciaalzaak in Stolwijk.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Land van herkomst: Japan
Winterhard: Ja
Voeding: Siervogelmix en meelwormpjes
Geslachtsrijp: 6-8 weken

 

De Japanse kwartel is een middelgrote zeer rustige grondkwartel met een bolvormige bouw. Deze kwartels zijn zeer goed te houden in een volière. Eitjes worden het hele jaar door gelegd, maar ze broeden ze zelden zelf uit. Deze eitjes worden ook vaak in restaurants geserveerd. Het geluid van de kwartels is minimaal en ze vliegen zéér weinig.

Bij één haantje worden meerdere hennen gehouden. Eén haantje met één hennetje is geen goed idee, omdat de haan dan het hennetje kaal pikt. Zeker in de broedtijd zijn de haantjes erg fel en is er grote kans dat het haantje zijn eigen vrouwtje sloopt.

Wij adviseren één haantje met drie hennetjes. Bij dit setje krijgt u € 7,00 korting!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan