Minivarkens

Minivarkens

Hoe leuk is dat, varkentjes in de tuin! Super slimme dieren die u goed tam kunt maken, kijk snel verder!
Regelmatig hebben wij minivarkentjes in diverse kleurslagen. Wanneer u één varkentje wilt houden, houdt er dan rekening mee dat het dier veel aandacht nodig heeft. Omdat varkens groepsdieren zijn is het verstandig om meerdere diertjes te houden.

Verblijf

Het is belangrijk dat uw varkentjes bescherming kunnen zoeken tegen regen, wind en kou. Een goed nachthok, zoals hok 'Soesterveen', is daarom noodzakelijk. De omheining hoeft niet hoger te zijn dan 80 cm. Aangezien varkentjes vaak schuren en graven, is het wel aan te raden stevig gaas te gebruiken. Als bodembedekking in het nachthok kunt u het beste houtvezel, ook wel bekend als zaagsel, en stro gebruiken. Houtvezel neemt het vocht goed op en van stro maken de varkentjes een lekker nestje.

Voeding

Goed voer is erg belangrijk voor varkentjes. Swientjesmuesli is erg geschikt als basisvoeding voor minivarkens. Daarnaast kunt u ook groente en fruit geven, mits dit met mate is! Vetzucht is een veel voorkomend probleem bij varkentjes, wat ernstige gevolgen kan hebben voor het beestje. Geef daarom nooit te veel! U kunt het beste tweemaal per dag voeren: 's ochtends en 's avonds. Varkens zijn gewoonte dieren en houden dan ook van regelmaat.

Wilt u advies over het houden en verzorgen van varkentjes? Bel gerust naar 0182-342859 of kom even langs in onze dierenspeciaalzaak in Stolwijk. Wij vertellen u graag alles wat u wilt weten over de minivarkens!

Tonen als Foto-tabel Lijst

3

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Kune Kune varken

    Sus scrofa domesticus  ...

    Lees verder
Tonen als Foto-tabel Lijst

3

Van hoog naar laag sorteren
per pagina