Op voorraad

Vicugna pacos

 

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Alpaca's zijn zeer vriendelijke dieren die veel lijken op de (grotere) lama. Het is géén dwerglama zoals veel mensen zeggen. De alpaca is wel verwant aan de lama maar is dus echt een ander dier. Alpaca's blijven klein en zijn ook een stuk vriendelijker dan lama's. In Nederland zijn alpaca's nog vrijwel onbekend (voor de meeste mensen) maar er zijn gelukkig steeds meer mensen die ontdekken hoe leuk een alpaca eigenlijk is.

Ze komen in veel kleuren voor en zijn gemakkelijk te houden. Door de zachte voetzolen beschadigen ze de grasmat bijna niet. Het beste kunt u merries bij elkaar houden waar af en toe een hengst bij loopt. Meerdere hengsten bij elkaar werkt uiteindelijk niet, daarom zijn merries een stuk duurder dan hengsten. 
Om die reden kiezen onze klanten vaak voor jonge hengsten die wij laten castreren voordat wij ze naar u overplaatsen. Dan heeft u jonge dieren die u nog goed tam kunt maken. En door de castratie kunnen de hengsten goed samen leven! 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u wat meer weten over deze wollige dieren, stuur dan een e-mail, bel eventjes of kom gewoon eens langs.

Meestal hebben we er wel een aantal beschikbaar, wilt u er zeker van zijn dat u niet voor niets komt dan kunt u het beste van te voren eventjes bellen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan