Op voorraad

Dama dama

 

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Het damhert (Dama dama) staat met een schofthoogte van 90 centimeter tussen grootte van ree en edelhert in. De kleur van zijn vacht is oorspronkelijk roodbruin, zwart of gevlekt, maar er komen veel kleurvarianten voor. Volwassen mannetjes hebben een opvallende adamsappel en een schoffelvormig gewei. Een geweistang (1 zijde van het gewei) kan circa 50 cm lang worden. Als een damhert 8-12 jaar is, heeft het gewei zijn maximale grootte bereikt en op latere leeftijd wordt het weer kleiner.

Het houden van damherten
Damherten vragen weinig verzorging. Ze zijn al te houden achter een omheining van 1,80 m hoog. Wel hebben deze dieren een nachthok/binnen verblijf nodig zodat ze hierin kunnen schuilen bij slecht weer. Als u damherten wilt aanschaffen, dan is het belangrijk dat u voldoende ruimte voor ze heeft. De ruimte wat een paar herten nodig heeft is minimaal 150 m2. U kunt 1 bok met meerdere hindes houden, maar ook alleen hindes.

Feitjes over damherten
- Damherten worden in gevangenschap rond de 30 jaar oud
- Hindes kunnen tot hun 23e jaar jongen krijgen;
- De damhert is meestal zwijgzaam, een kalfje en zijn moeder maken blatende geluiden naar elkaar. In de bronsttijd maken mannetjes luide, boerende en knorrende roepen en hindes ’miauwen’ tijdens de bronst.

Damherten bij Dierenhandel Hoogendoorn
Ieder seizoen zijn er vanaf november weer jonge hertjes te koop van 4-5 maanden jong! Deze dieren zijn super goed tam te maken en wennen gemakkelijk aan een nieuwe omgeving! Wilt u eerder herten kopen? Dan kunnen we u helpen met dieren van vorig jaar. Wij brengen de damherten bij u thuis.

Stel gerust uw vragen via het contactformulier of kom eens langs bij ons in Stolwijk!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan