Vogels

Vogels

Bent u op zoek naar kooi- en volière vogels? Bij Dierenhandel Hoogendoorn heeft u keuze in een paar honderd vogels! Wij hebben vele soorten agaporniden, parkieten, tropische vogels, (tropische) duiven en meer. In ons overzicht kunt u zien welke vogels u onder andere bij ons kunt aantreffen. Bent u op zoek naar één specifieke vogelsoort? Neem hiervoor contact met ons op! Zo weet u of ze er op dit moment zijn.

Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u ook terecht voor alle accessoires die nodig zijn voor het houden van vogels. Er is een groot assortiment aan kooien, maatwerk verblijvenbodembedekking, vogelvoer en nog veel meer!

Huisvesting

Veel vogelsoorten kunnen bij elkaar gehouden worden, maar dat geldt niet voor elke vogel. Wij adviseren u graag wat het beste in een gemengde volière gehouden kan worden. Tevens kunt u sommige vogelsoorten het hele jaar door buiten houden, andere (de meest tropische) vogels moeten in de winter naar binnen. Ook hier kunnen wij u alles over vertellen.

Als u vogels buiten wilt gaan houden moeten de vogels bescherming kunnen zoeken tegen weersomstandigheden zoals regen, wind en kou. Een goed nachthok of een schuilplek is daarom noodzakelijk. Het minst risico loopt u met een volledig overdekte volière. Graag verwijzen wij u naar volières voor ons totale aanbod aan vogelverblijven.

Mocht er voor u geen geschikte buiten volière tussen zitten, dan kunnen wij zelfs een volière op maat voor u maken. Kijk hiervoor op maatwerk dierverblijven of neem hiervoor contact met ons op.

Zorg voor een goede bodembedekking in de volière of vogelkooi. Als bodembedekking kunt u gebruik maken van beukensnippers of schelpenzand. Zorg daarbij dat de bodembedekking altijd droog is. Een natte ondergrond veroorzaakt vaak ziektes. 

Voeding

Dierenhandel Hoogendoorn heeft een divers aanbod aan vogelvoer. Elke vogelsoort heeft namelijk een andere behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. Laat u zich hierover goed over informeren. Op onze webwinkel hebben wij een aanbod in verschillend vogelvoer.

Aanvullend bij het vogelvoer verkopen wij grit, maagkiezel, ei-krachtvoer en trosgierst. Grit is een belangrijke bron van mineralen en spoorelementen. Hoofdzakelijk het mineraal calcium is in het grit aanwezig. Calcium ondersteunt de opbouw en het onderhoud van het skelet, de eischaal vorming en het juist functioneren van de organen en lichaamsprocessen. Maagkiezel is nodig voor het kunnen verteren van voer. 

Verzorging

Voordat u vogels gaat houden adviseren wij u graag over de verzorging. Wij gaan met u kijken wat uw wensen zijn en hoe wij die kunnen realiseren. Ook als u bijvoorbeeld vogels tam wilt maken bent u bij ons aan het goede adres, wij hebben vaak van diverse vogels jongen zitten die goed tam te maken zijn.

Let op: Wat in ieder geval van belang is, is dat uw vogels twee keer per jaar ontwormd worden. Behandel de vogel erna ook met multivitamine voor herstel van de darmflora. Kijk hiervoor in onze Apotheek.Kom gerust eens langs in Stolwijk om de vogels te bekijken en u hierin te laten adviseren! Meer weten over de verzorging? Download alvast onze gratis handleiding: