Op voorraad

Gallicolumba luzonica

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: De dolksteekduif komt voornamelijk voor in de Filipijnen, met name de eilanden Luzon en Polillo.
Grootte: Ongeveer 25 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De rode vlek op de borst is bij de mannetjes soms feller rood en groter. In het algemeen zijn de mannetjes (doffers) groter en forser dan de vrouwtjes.
Sociale eigenschappen: Ze zijn erg vreedzaam ten op zichte van andere volière bewoners, maar ten opzichte van soortgenoten en andere duiven zijn ze verre van vriendelijk. Om problemen voor te zijn, schaft u bij voorkeur een enkel koppel aan.
Behuizing / temperatuur: Dolksteekduiven komen het beste tot hun recht in een grote, goed beplante volière. Struikjes en andere planten die ze beschutting bieden, zijn het geschiktst.
Voedsel: Fijn tortelduivenzaadmengsel, universeelvoer, insecten en ook eivoer en fruit. Ook eten ze graag bessen.
Omschrijving: Deze opvallende duivensoort behoort tot de grondduiven. Ze kunnen wel vliegen, maar doen dit erg weinig en steeds hele korte stukjes. Ze houden zich voornamelijk op de grond op, waar ze hun voedsel bij elkaar scharrelen. 's Nachts zoeken ze meestal wel een hoger plekje op. Dolksteekduiven zijn vrij rustig.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan