Op voorraad

Agapornis fischeri

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: De agapornis fischeri komen voornamelijk voor in Noord-Tanzania.
Grootte: Ongeveer 14 tot 15 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Beide geslachten zijn identiek gekleurd. De vrouwtjes zijn vaak wat groter dan de mannetjes, al gaat dit niet altijd op. Een geoefend liefhebber kan het verschil voelen aan de afstand tussen de bekkenbeentjes: deze staan bij de vrouwtjes verder uit elkaar dan bij de mannetjes.
Sociale eigenschappen: U kunt deze vogels als paartje maar ook in een klein groepje houden. hoewel er wel een onenigheid is in de groep, heeft dit in een ruime volière doorgaans weinig om het lijf.
Behuizing / temperatuur: U kunt deze kleurrijke en interessante agaporniden zowel in een ruime kooi als in een kamer of buitenvolière houden. Het zijn sterke vogels die heel goed in de winter buitenshuis gehouden kunnen worden. Een goed geïsoleerd nachthok is echter wel een vereiste.
Voedsel: U geeft de fischeri een zaadmengsel voor agaporniden, dat u zo nu en dan aanvult met kleine beejes fruit en groenvoer. Rond de kweekperiode hebben de dieren graag wat ei of krachtvoer. Een gritmengsel mag nooit op het menu ontbreken.
Omschrijving: Fischeri's zijn levendige, drukke vogels die zich in alle lagen van de kooi begeven. Ze vliegen graag, maar klimmen en klauteren met even veel plezier. Zeker tijdens de zomermaanden is een dagelijks waterbad een vereiste.
Mutaties: Naast de wildkleur zien we regelmatig andere kleuren, zoals de lichtgroene en hemelsblauwe, al dan niet gecombineerd met de pastelfactor. Ook lution's (geel met rode ogen) en albino's (wit met rode ogen) komen voor.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan