Bichenowastrilde

SKU
Bichenowastrilde
Op voorraad

Stizoptera bichenovii

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Formaat: 10 - 11 cm

Ringmaat: 2,0 mm

Geslachtsonderscheid: Er is enig verschil tussen man en pop. Het popje heeft veelal een smallere zwarte keel- en borstband die meestal ook wat minder intensief van kleur is dan bij de man. Ook het witte masker is bij de pop minder intensief wit dan bij de man. Verder heeft de man diep zwarte vleugeldekveren en een diep zwarte staart. Bij de pop zijn deze grijszwart. De beste zekerheid geeft echter de zang. Het mannetje zingt en het popje niet.

Verspreiding: De bichenowastrilde heeft zijn verspreidingsgebied in Australië. Hier bewonen ze graslandgebieden, eucalyptusbossen en in cultuur gebrachte gronden. Ze worden ook regelmatig waargenomen in de tuinen en parken van dorpen en steden.

Karakter: Bichanowastrildes zijn erg verdraagzame vogels en kunnen dan ook prima in een gezelschapsvolière met andere vogels en soortgenoten worden gehouden. In de broedperiode duldt het mannetje echter geen andere vogels in de buurt van het nest.

Omgevingstemperatuur: Bichenowastrildes zijn vrij sterke vogels die echter niet goed tegen kou en vocht kunnen. 's Winters kan men ze dan ook beter binnen houden. Een verblijf waar tenminste een temperatuur heerst van 10 ⁰C geeft de minste risico.

Voedsel: U geeft als basisvoer een goed zaadmengsel voor tropische vogels, aangevuld met trosgierst en graszaden. Daarnaast lusten de vogels graag eens watbuffalowormen, stukjes appel of sinaasappel en in de kweekperiode eivoer en kleine insecten. Grit en maagkiezel horen altijd beschikbaar te zijn, zodat de vogels er naar behoefte van kunnen opnemen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan