Op voorraad

-

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: Midden- en Zuid-Australië
Grootte: Ongeveer 23 cm
Geslachtsonderscheid: Vrouwtje is wat kleiner en heeft een smallere kop. Bij wildkleur heeft de man blauwe voorste kopveren.
Sociale eigenschappen: Deze vogels zijn erg sociaal, en kunnen bij de kleinste vogeltjes gehouden worden, zonder soortgenoten.
Behuizing / temperatuur: In een kamervolière of buitenvolière met nachthok. Eventueel in een ruime kooi binnenshuis, wanneer ze af en toe mogen vliegen.
Voedsel: Parkiet speciaal en grit, aangevuld met eivoer en kleine beetjes onkruiden.
Omschrijving: Bourkeparkieten zijn rustige vogels, die snel vertrouwd kunnen worden met de eigenaar. Het zijn geen schreeuwers of slopers. Ze begeven zich door de hele volière en scharrelen graag op de bodem rond.

 

Deze vogels behoren tot de groep 'neophema's'. De vogels die behoren tot deze ondersoort hebben een zacht karakter, wanneer ze zich bedreigd voelen, bijten ze niet of nauwelijks, ze broeden gemakkelijk (ook als pleegouders) en stellen weinig eisen aan hun verzorging. Met de nodige aandacht zullen ze zich snel gaan hechten aan de verzorger. Daarom zijn dit ook ideale vogels voor de beginnende liefhebber!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan