Op voorraad

Neochmia Aidemosy na modesta

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: De Ceresamadine komt oorspronkelijk uit Australië, hier leeft dit vogeltje nog steeds in het wild.
Grootte: Ongeveer 11 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes kan men herkennen aan hun wat rode vlek boven op de kop. Ook bij de mannen onder hun snavel is een zwarte bef aanwezig die bij de vrouwtjes ontbreekt. Nog een ander onderscheid is dat de man wel eens een melodieus lied laat horen waartoe de pop niet in staat is.
Sociale eigenschappen: De ceresamadine is een sociaal en vreedzaam vogeltje die het zowel met elkaar als met andere vogels erg goed kunnen vinden. Al zijn ze niet altijd op zichzelf, andere vogels hebben hier absoluut geen last van.
Behuizing / temperatuur: De ceresamadine kan probleemloos gehouden worden in zowel een buiten als binnen worden gehouden. Beplanting word wel op prijs gesteld, maar is niet strikt noodzakelijk. Ze kunnen gemakkelijk buiten overleven in de winter wel is een goed geïsoleerd nachthok van belang.
Voedsel: U geeft als basisvoer een goed zaadmengsel voor tropische vogels, aangevuld met trosgierst en graszaden. Daarnaast lusten de vogels graag eens watbuffalowormen, stukjes appel of sinaasappel en in de kweekperiode eivoer en kleine insecten. Grit en maagkiezel horen altijd beschikbaar te zijn, zodat de vogels er naar behoefte van kunnen opnemen.
Omschrijving: De ceresamadine is een vrij actief en niet schuw vogeltje. Ze houden zich in alle lagen van de volière op en zijn ook regelmatig op de grond te vinden waar ze een deel van hun menu bij elkaar scharrelen.
Mutaties: De mutatie, welke in opgetreden bij de ceresamadine noemt men isabel, naar de verschijningsvorm, welke lichte beigebruine kleuren toont, maar heeft geen relatie met de isabel / roodbruin verschningsvorm van de grasvink en lonchurasoorten. Een betere naam zou dan ook de bruinmutatie zijn. Gekozen is echter voor de naam isabel, naar het uitelijk van de vogel.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan