Op voorraad

-

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: Van Mexico naar het zuiden tot Paraguay en Argentinië
Grootte: 13 tot 15 cm
Geslachtsonderscheid: Het mannetje heeft blauwe veren op de rug en achter de ogen. De veren in het gezicht zijn heldergroen. Het vrouwtje is veel doffer van kleur, met soms een klein beetje blauw op de kop.
Sociale eigenschappen: Met de hand grootgebrachte jongen ontwikkelen zich tot aanhankelijke, sociale vogels. Ze zijn vrolijk en heel speels, en zullen snel gewend zijn aan u. Ze zijn niet luidruchtig en zullen algauw een belangrijke plaats innemen in het gezin.
Behuizing / temperatuur: De Forpussen zijn erg klein dus ideaal voor mensen die niet veel ruimte hebben voor een grote volière of grote kooi. Ook in de huiskamer zijn ze prettig gezelschap, zorg voor een ruime vogelkooi met veel takken en speeltjes.
Voedsel: org voor een uitstekende kwaliteit agapornisvoer, aangevuld met eivoer, kiemzaad, maagkiezel, vitamines en kalk. Geef ze ook veel diverse soorten groenvoer en fruit en wissel dit regelmatig af. Trosgierst mag af en toe als lekkernij gegeven worden.
Omschrijving: De Forpus dwergpapegaai is de kleinste papegaai. Ze beschikken echter wel over de kenmerken van een papegaai en kunnen goed leren praten.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan