Op voorraad

Chloebia gouldiae

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: De gouldsmadine komt voornamelijk voor in Noord-Australië.
Grootte: Ongeveer 13 tot 14 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Vrouwtjes hebben een doffer verenkleed en tijdens het broedseizoen heeft hun snavel een donkergrijze kleur.
Sociale eigenschappen: Gouldsamadinen zijn sociale vogeltjes die van gezelschap houden. Het houden van een groepje in de volière wordt aanbevolen.
Behuizing / temperatuur:Hoewel een kooi ook prima kan, komen de vogeltjes in een kamer- of buitenvolière helemaal tot hun recht. Een nachthok is noodzakelijk
Voedsel: Zaadmengsel voor tropische vogels en grit, aangevuld met onkruiden, eivoer, trosgierst en kleine insecten.
Omschrijving:Gouldsamadinen zijn vrij rustige vogeltjes en kunnen redelijk vertrouwelijk worden. De kleine vogeltjes hebben mooie opvallende kleuren en zullen dus opvallen in uw volière.
Mutaties: Er zijn inmiddels verschillende varianten gekweekt, waarvan de dieren met witte of lilakleurige borst het bekendst zijn. Minder bekendheid genieten de licht tot zeer licht pastelkleurige gouldsamadinen, de kleurslag bruin, de overwegend gele of blauwe en de effen witte examplaren.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan