Op voorraad

Lonchura punctulata

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Formaat: 10 – 13 cm

Ringmaat: 2,5 mm

Geslachtsonderscheid: Er is geen uiterlijk verschil tussen beide geslachten. De mannen zijn alleen aan hun zang en balts te herkennen. Het gezang van de man is zeer zacht maar is te zien door het trillen van de keelveertjes. Verspreiding en leefgebied Het verspreidingsgebied van de muskaatvink is zeer groot en loopt van India tot zuid China en zuidelijk tot alle Indonesische eilanden. Hun leefgebied is zeer veelzijdig en omvat ondermeer graslanden, berghellingen, gebieden met bamboebegroeiing, rijstvelden, dorpen en steden.

Karakter: Muskaatvinken zijn rustige, vredelievende vogeltjes en daarmee zeer geschikt voor de gezelschapsvolière.

Omgevingstemperatuur: Muskaatvinken zijn geharde vogels die in een volière met een vorst- en tochtvrij nachtverblijf kunnen overwinteren.

Voedsel: U geeft als basisvoer een goed zaadmengsel voor tropische vogels, aangevuld met trosgierst en graszaden. Daarnaast lusten de vogels graag eens watbuffalowormen, stukjes appel of sinaasappel en in de kweekperiode eivoer en kleine insecten. Grit en maagkiezel horen altijd beschikbaar te zijn, zodat de vogels er naar behoefte van kunnen opnemen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan