Op voorraad

Platycercus elegans

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: Zuid-Oost Australië
Grootte: Ongeveer 33 tot 36 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Het is bijzonder moeilijk om het verschil tussen beide geslachten van deze vogels te zien. Over het algemeen zijn de vrouwtjes wat kleiner en hebben een minder brede kop en snavel.
Sociale eigenschappen: In de natuur zijn pennantrosella's sociale vogels. Buiten de broedtijd leven ze in groepen. In de volière echter is het beter slechts 1 paartje onder te brengen, eventueel met het gezelschap van niet-verwante soorten.
Behuizing / temperatuur: Pennanten doen het uitstekend in een buitenvolière, maar ook een ruime kamervolière voldoet doorgaans goed. De behuizing moet stevig genoeg zijn om langdurig weerstand te kunnen bieden aan hun sterke snavels. Deze kleurrijke vogels zijn gehard en kunnen zonder problemen de wintermaanden doorkomen, mits ze zich terug kunnen trekken in een vorstvrij nachthok.
Voedsel: Pennantrosella's eten een zaadmengsel voor grote parkieten en lusten daarnaast ook graag kleine beetjes fruit, bessen en verse onkruiden. Een gritmengsel mag niet ontbreken.
Omschrijving: Pennantrosella's zijn levendige en beweeglijke vogels die zowel vliegen als klimmen. Ze nemen graag een bad, zeker tijdens de warme zomerdagen. Voor binnenshuis gehuisveste vogels strekt het tot aanbeveling ze dagelijks met een plantenspuit te besproeien. Wanneer ze op een rustige manier benaderd worden, kunnen ze behoorlijk tam worden. Hun stemgeluid is gevarieerd en niet onaangenaam. Het zijn geen schreeuwers, maar ze knagen wel erg graag.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan