Op voorraad

Wilt u een rijstvogel aanschaffen? Dierenhandel Hoogendoorn vertelt u graag alles over deze prachtige vogel. Lees snel verder of breng een bezoek aan onze dierenspeciaalzaak van maar liefst 2 hectare! Ons enthousiaste team voorziet u graag van persoonlijk en deskundig advies zodat u jarenlang plezier heeft van uw rijstvogel.

Alles wat u moet weten over de rijstvogel

De rijstvogel is ongeveer 14 centimeter groot en komt oorspronkelijk uit Azië. Deze vogel is een uitstekende gezelschapsvogel voor binnen, maar kan zich ook buiten prima vermaken. Wel is het belangrijk om een stok in de kooi te plaatsen zodat de rijstvogel niet vervet. Ook een geschikte volière vindt u binnen ons uitgebreide assortiment. Wist u dat mannetjes rijstvogels zingen en vrouwtjes niet? Misschien maakt dat de keuze tussen een vrouwtje of mannetje wat eenvoudiger? Wij horen graag wat voor rijstvogel u wilt aanschaffen.

Geniet van 2 hectare aan dierplezier

Brengt u binnenkort een bezoek aan de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland? Dan kijkt u uw ogen uit! U vindt ons aan de Benedenkerseweg 107 in Stolwijk. Heeft u vragen of wenst u meer informatie te ontvangen over deze prachtige vogel of een ander dier? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: Indonesië, Zuid-China en de Filipijnen
Grootte: 13 tot 14 cm
Geslachtsonderscheid: Bij de mannetjes is de snavel wat forser en roder van kleur. Alleen de mannetjes zingen, wat het echte onderscheid aanduid.
Sociale eigenschappen: Rijstvogels zijn sociale vogeltjes, die als koppeltje of met meerdere van hetzelfde soort in een gezelschapsvolière kunnen.
Behuizing / temperatuur: In een kamervolière of buitenvolière met nachthok. Eventueel in een ruime kooi binnenshuis, waar de stokken ver uit elkaar zitten.
Voedsel: Tropisch zaad en grit, aangevuld met rijst, insecten, onkruidzaden, groenvoer en eivoer.
Omschrijving: Rijstvogels zijn levende vogels, die in alle lagen van de volière bezig zijn. Ook het broeden met deze vogels is niet erg moeilijk. Het zijn populaire vogels, voor beginners en gevorderden!
Mutaties: Wit / Pastel / Isabel / Opaal / Bont

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan