Op voorraad

Amandava amandava

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

De Chinese tijgervink is fel rood en heeft alleen kleine witte stipjes op de flanken. De geelbuiktijgervink heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een duidelijk warmgele buik. De nominaatvorm heeft zijn verspreidingsgebied in India, de geelbuiktijgervink in Birma en de eilanden Flores en Timor. De Chinese tijgervink heeft zijn verspreidingsgebied in Zuid-Vietnam en op de eilanden Hainan, Java en Lombok.

Verspreiding: De tijgervink heeft zijn verspreidingsgebied in Azië, onder andere in Thailand en Indonesië. 

Grootte: De tijgervink is ongeveer 10 cm. groot.

Geslachtsonderscheid: Bijzonder is dat de man in de broedperiode een zogenaamd 'broedkleed' heeft. In de broedtijd is de man donker oranjerood met een zwarte buik. Buiten de broedperiode zijn de geslachten vrijwel gelijk.

Karakter: De tijgervink is een prima vogeltje voor de gezelschapsvolière. Buiten de broedtijd kunnen meerdere vogels bij elkaar gehouden worden maar tijdens de broedperiode niet meer. Als de koppels zich dan gevormd hebben zullen de nesten agressief verdedigd worden. Het is daarom noodzakelijk niet meer dan één paartje in de volière te houden. Met andere soorten zullen over het algemeen niet gauw problemen ontstaan.

Omgevingstemperatuur: Tijgervinken kunnen ’s winters beter niet buiten gehouden worden. Ze houden van warmte. Daarom moeten ze ‘s winters in een (matig) verwarmd (binnen)verblijf gehouden worden. Ook is het voor het welzijn van deze vogeltjes van belang dat de volière op een beschutte plaats staat, waar wind en regen weinig invloed hebben.

Voedsel: U geeft als basisvoer een goed zaadmengsel voor tropische vogels, aangevuld met trosgierst en graszaden. Daarnaast lusten de vogels graag eens watbuffalowormen, stukjes appel of sinaasappel en in de kweekperiode eivoer en kleine insecten. Grit en maagkiezel horen altijd beschikbaar te zijn, zodat de vogels er naar behoefte van kunnen opnemen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan