Op voorraad

Een valkparkiet is een zeer populaire parkiet die met veel liefde goed tam te krijgen is. Om uw valkparkiet tam te krijgen, raden wij u aan om uw vogel met de hand groot te brengen. Is het uw eerste valkparkiet? Dan willen wij u graag meegeven dat de vogel de tijd nodig heeft om aan de mens te wennen en een rustige benadering gewenst is. De valkparkiet is een vrolijke vogel en maakt gezellige geluiden.

De valkparkiet: een vriend voor het leven

Wanneer u wenst om de valkparkiet tam te krijgen, zult u hem of haar veel aandacht moeten geven. Zo bouwt u in een korte tijd een fijne band met de vogel op. U zult merken dat de valkparkiet regelmatig uit zichzelf naar u toekomt en rustig bij u gaat zitten. Ook houdt deze parkiet van verschillende speeltjes en van fluiten. De valkparkiet heeft over het algemeen geen grote volière of kooi nodig, maar koop zeker niet een te kleine kooi. Benieuwd wat de geschikte kooi is voor uw parkiet? Kom dan eens langs in onze speciaalzaak in Stolwijk.

Alles voor uw valkparkiet

Naast een onderdak, heeft uw vogel ook de juiste voeding nodig. Alles voor uw vogel vindt u in onze webshop. Kunt u iets niet vinden of kunt u hulp gebruiken bij het bestelproces? Laat het ons weten! Wij helpen u graag. Heeft u een bestelling geplaatst? Dan kunt u uw artikelen binnen drie werkdagen thuis verwachten. 

Ons bezoekadres

Wanneer mogen wij u verwelkomen? Onze dierenspeciaalzaak is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 12:00 uur en 13:00 – 17:30 uur geopend. Op zaterdag bent u vanaf 09:00 uur welkom. Van april tot en met augustus hebben wij op donderdagavond een extra koopavond. Genoeg mogelijkheden dus! Heeft u een vraag? Wij beantwoorden uw vraag graag zodra u belt naar 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verspreiding: Binnenlanden van Australië
Grootte: Ongeveer 30 tot 32 cm
Geslachtsonderscheid: Bij wildkleur: de man heeft een gele kop en heeft wangen, wat de vrouw bijna niet heeft.
Sociale eigenschappen: Valkparkieten zijn erg sociale vogels, zowel tegen kleinere vogels, als tegen soortgenoten.
Behuizing / temperatuur: In een kamervolière of buitenvolière met nachthok. Eventueel in een ruime kooi binnenshuis, wanneer ze af en toe mogen vliegen.
Voedsel: Grote parkietzaad en grit, aangevuld met groenvoer, fruit, trosgierst en eivoer.
Omschrijving: U kunt uw valkparkiet erg tam maken. Ze zijn veel bezig in een volière. Ze klimmen en knagen graag, hiervoor moeten ze dan ook verse takken hebben. Ook het kweken met een valkparkiet is niet moeilijk. Een leuke, actieve vogel voor in huis of in de volière!
Mutaties: Wit / Geel / Pastel / Gepareld / Witmasker

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan