Op voorraad

Spinus notata

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Verspreiding: Het verspreidingsgebied van de zwartkopsijs omvat Zuid-Brazilië tot Noord-Patagonië (ligt in het midden van Argentinië)
Grootte: Ongeveer 11 tot 12 centimeter.
Geslachtsonderscheid: De geslachten zijn vrij gemakkelijk uit elkaar te houden. De pop is minder intensief van kleur dan de man en mist de zwarte kop.
Sociale eigenschappen: Zwartkopsijzen zijn zeer beweeglijke vogels die graag klimmen en springen in takken van bomen en struiken. Ze hebben een aangename zang.
Behuizing / temperatuur: Zwartkopsijzen kunnen niet het gehele jaar door in ons klimaat vertoeven. Ze komen uit de tropen en ze verlangen daarom ook hier in ons land naar de warmte. Een buitenvolière met verwarmd nachtverblijf is daarom sterk aan te bevelen.
Voedsel: Als voeding dient een goede zaadmengeling voor tropische vogels waarin witzaad, gierst, slazaden, maanzaad, raapzaad, negerzaad, lijnzaad in voldoende mate aanwezig dient te zijn.
Omschrijving: Zwartkopsijzen zijn zeer beweeglijke vogels die graag klimmen en in takken van bomen en struiken springen. Echter willen ze in de zomer wel de gelegenheid hebben om een bad te kunnen nemen.
Bijzonderheden: Zwartkopsijzen worden vaak gekruist met kanarie, sijs of putter.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan