Watervogels

Watervogels

Bij ons vindt u een grote verscheidenheid aan watervogels. Een groot gedeelte van het terrein is ingericht als watervogelverblijf. Zo hebben we twee grote verblijven waar allerlei eenden, ganzen en zwanen door elkaar zwemmen, de zogenaamde 'eendentuin''. Daaraan vast zijn zo'n 25 kleinere verblijven waar de soorten per ras zijn gescheiden, iets wat het tot een heel overzichtelijk geheel maakt. Ook is er een groot verblijf voor tamme ganzen en eendensoorten en een groot stuk aan de sloot waar wat zwanen met wat koppeltjes eenden zwemmen. 

Bij ons kunt u dus terecht voor zowel kleine siereenden, sierganzen en zwanen, maar ook voor tamme (gedomesticeerde) eenden en ganzen! Keuze en ervaring genoeg, er zijn zo'n 65 verschillende soorten aanwezig, in totaal een paar honderd watervogels!

Kuikens

In het voorjaar (vanaf april) hebben wij kuikens van verschillende eenden- en ganzenrassen. Vindt u het leuk om de eend op te voeden van jongs af aan dan is dit uw kans! Zo kunt u deze gedomesticeerde soorten goed tam maken. Wij adviseren wel om vooraf even te bellen over de beschikbaarheid van de verschillende rassen zodat u niet achter het net vist. Alle benodigdheden die nodig zijn om de kuikens op te voeden bieden wij uiteraard aan. Mocht u vragen hebben over de verzorging en opvoeding van kuikens, neem dan gerust contact met ons op. De artikelen die u nodig heeft voor het opvoeden van kuikentjes hebben zijn uiteraard ook allemaal in huis.

Waarom u bij ons watervogels aanschaft:

  • Bij aankoop van uw eenden, ganzen of zwanen geven wij u advies op maat welk soort het meest geschikt is voor u
  • Alle benodigdheden en informatie is bij ons verkrijgbaar
  • U krijgt een gratis handleiding mee over het houden en verzorgen van watervogels.
  • Keuze uit circa 65 soorten, altijd honderden watervogels aanwezig!

Bij Dierenhandel Hoogendoorn zijn er standaard veel verschillende watervogelsoorten aanwezig. Omdat wij niet alle rassen tegelijk kunnen houden raden wij u aan om vooraf te informeren naar de beschikbaarheid van het ras waar u naar op zoek bent. U kunt dit doen door ons te bellen (0182-342859) of een e-mail te sturen met de vraag of het gewenste ras aanwezig is.

Watervogel handleiding