Op voorraad

De Carolina eend is perfect voor liefhebbers met een kleine vijver. Deze eend heeft een bijzondere uitstraling en wordt vanwege zijn kleur vaak gehouden als siervogel. De bijzondere kuif in combinatie met de kleuren metalliek-groen, blauw en violet heeft ervoor gezorgd dat deze eend al veel harten heeft gestolen. Wilt u ook uw vijver voorzien van de Carolina eend? Ga langs bij Dierenhandel Hoogendoorn.

 

Kom alles te weten over de verzorging van de Carolina eend

De Carolina eend is zeer eenvoudig te onderhouden. Wel is het belangrijk om het water in de vijver waarin ze zwemmen goed schoon te houden. Beplant de vijver met enkele heesters en de eenden voelen zich helemaal op hun gemak! 

 

Bezoek onze dierenhandel in Stolwijk

Dierenhandel Hoogendoorn is hét adres om uw Carolina eend aan te schaffen. Komt u binnenkort ook langs in Stolwijk? Hier vindt u een gratis dierentuin van 2 hectare! Naast de Carolina eend hebben we ook vele andere eenden, zoals de Bergeend, de Brilduiker en de Gele fluiteend. Al onze watervogels zwemmen in de watervogeltuin.

 

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

De Carolina eend heeft veel weg van de Mandarijneend. Ze zijn net zo groot en de vrouwelijke dieren zijn bijna identiek. Alleen het vrouwtje van de Carolina is wat donkerder van kleur en heeft een grotere witte oogring. Mannetjes Carolina's zijn prachtig van kleur en doen niet onder voor de Mandarijn. Het grote verschil is, dat de Carolina eend geen manen/ zeilen op zijn rug heeft.

Ook deze kleurrijke eend is heel makkelijk te houden, ze zijn erg rustig en maken weinig lawaai. De Carolina eend verliest voor twee maanden per jaar zijn kleur. Dat wordt de rui genoemd (net als bij de Mandarijneend overigens).

Carolina eenden kunnen wel twee nesten per jaar groot brengen. Een ideaal eendje voor beginnende liefhebbers met een kleinere vijver!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan