Op voorraad

Anas clypeata

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Europese Slobeenden worden ook wel Lepeleenden genoemd. En dat is niet gek ook, want hun snavel zou heel goed als lepel gebruikt kunnen worden! De Europese Slobeend is een prachtig gekleurde watervogel, die alleen in juni- september in de rui is, zodat het mannetje wat minder mooi van kleur is. Maar als eenmaal het voorjaar begonnen is, zien de Europese Slobeendwoerden er fenomenaal uit! Soms kunnen ze vrij agressief uit de hoek komen, maar meestal is dit humeurig gedrag van korte duur. Als man en vrouw elkaar gevonden hebben, pompen ze druk heen en weer met hun kop, wat een teken is dat ze elkaar erg graag mogen.

Slobeenden houden van een vrij ondiepe vijver, zodat ze met hun snavel lekker in de bodem kunnen peuren en al het lekkers eruit zeven. Ook veel beplanting om in te broeden geniet hun voorkeur. Wilt u graag een apart uitziende eend die eenvoudig te houden is, dan is de Slobeend voor u zeker geschikt!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan