Dierverblijven

Dierverblijven

Bij Dierenhandel Hoogendoorn vindt u een ruim assortiment aan dierverblijven. U heeft keuze tussen een bouwpakket en een gemonteerd hok. De gemonteerde hokken zijn van Nederlandse makelij en wat kwaliteit betreft vrijwel onovertrefbaar.
Bij het maken van de gemonteerde, handgemaakte dierverblijven is gelet op de 'eisen van het dier'. Dat klinkt misschien gek, daarom een voorbeeld: wanneer een kip of ander dier constant op de tocht zit is dit niet gezond. Of wanneer een fazant op een vierkante stok moet zitten krijgt hij hier ook last van. Gelukkig voor u kunnen de verblijven er mooi uit zien, veel klanten vinden het een mooie toevoeging in de tuin!
Is het hok niet helemaal naar uw zin? Door de jaren heen hebben we veel klanten blij gemaakt met een eigen op maat gemaakt
dierverblijf. Neem dus gerust contact met ons op om uw wensen door te geven en de mogelijkheden te bespreken! 

Kippenhokken

Welk kippenhok voor uw kippen geschikt is, hangt af van het ras welke u houdt en de ruimte die u beschikbaar heeft. Een groot ras heeft meer ruimte nodig dan een kriel ras. Bij een kippenhok zijn veel dingen van belang:

  • De kippen vinden het fijn een overdekte ren te hebben, zo kunnen ze als het regent toch buiten lopen.
  • Een kippenzitstok is niet rond en niet vierkant. De kippen moeten onder de stok door kunnen lopen en hij moet hoger hangen dan de legkasten.
  • De tochtstroom moet niet over de kippen heen gaan.

U kunt gerust eens langskomen om meer advies in te winnen. We vertellen u graag nog veel meer! Zie verder ons assortiment kippenhokken.

Konijnenhokken

Een konijn is een sociaal dier dat niet goed alleen kan zijn, een maatje is daarom van belang. Willen de konijnen een goed leven hebben, dan is het belangrijk dat ze ruimte hebben om te kunnen rennen en springen. Hiermee kunt u rekening houden met de keuze van uw konijnenhok. Kijkt u eens naar ons assortiment konijnenhokken of kom langs in Stolwijk om u te laten adviseren.

Voor in huis is een knaagdierkooi meer geschikt. Voor cavia's zijn er kooien van 100cm breed, het assortiment loopt door tot konijnenkooien van 140cm. U heeft keuze in basic kooien en in complete kooien, die bevatten al een voerbakje, waterfles, hooiruifje en schuilhokje. Ook zijn er kooien die een half plastic kap hebben, zo verblijft uw huisdier nog beschutter en komt er minder stof in de kamer. Ook voor kuikens zijn een deel van deze kooien zeer geschikt! Kijkt u eens naar ons assortiment kooien of kom langs in Stolwijk. 

Duiventillen

Duiven worden al lang gehouden. Ze kunnen, nadat ze minimaal 3 weken in de til zijn opgesloten, losgelaten worden. Dan gaan ze soms uren vliegen (afhankelijk van het soort duif) en komen ze terug in hun huis, de duiventil. Hierin zullen ze niet allen slapen en eten maar ook broeden. De geïmpregneerde duiventillen zijn van Nederlandse makelij en wat kwaliteit betreft onovertrefbaar. Kijkt u eens naar ons assortiment duiventillen of kom langs voor advies!

Vogelkooien & volières

Wij kunnen eigenlijk alles voor u maken. Denk hierbij aan volières voor tropische vogels met fijnmazig zwart geplastificeerd gaas, of voor parkieten of eekhoorns met verzinkt of zwart gecoat gaas. Van geïmpregneerd hout, douglas hout of van aluminium panelen. De mogelijkheden zijn er, stuur gerust uw idee en wij gaan hierin meedenken! Om een goed idee te krijgen van de volières en vogelkooien kunt u een kijkje nemen in ons assortiment

Zelfbouw

U kunt ook bij ons terecht wanneer u zelf iets bouwt. Wij hebben losse nachthokken in het assortiment. Maar ook een enorm assortiment aan gaassoorten. Zie hiervoor het kopje Afrastering.