Op voorraad

Een dwergkonijn is een zeer geliefd huisdier! Perfect wanneer uw kinderen ook dierenliefhebbers zijn. Dit nieuwsgierige konijntje gaat graag op ontdekkingstocht uit als u hem los laat lopen. Wel is het noodzakelijk om het konijn een eigen verblijf te geven met een voerbak, hooi en drinkwater. Dierenhandel Hoogendoorn heeft altijd verschillende dwergkonijnen in voorraad en helpt u ook graag met alle benodigdheden om het uw huisdier zo comfortabel mogelijk te maken.

Zorg voor gezonde voeding voor uw dwergkonijn

Het is erg belangrijk om uw dwergkonijn te voorzien van de juiste voeding. Het zijn echte planteneters en eten veel vezels. Leg daarom altijd genoeg hooi in het hok. Wij maken gebruik van een combinatie van conditiekorrel en voedingsbriketten. Conditiekorrel verhoogt de weerstand van uw konijn en de briketten hebben ruwe vezels. Met onze voeding heeft uw dwergkonijn minder kans op aandoeningen. Uiteraard adviseren wij u graag over de juiste voeding en andere benodigdheden voor uw huisdier.

Kom uw toekomstige dwergkonijn bekijken

Wilt u eens langskomen om onze dwergkonijntjes te bekijken? Dit kan! Onze dierenspeciaalzaak in Stolwijk is maar liefst 2 hectare groot. Koopt u een dwergkonijn bij ons? Dan kunt u verzekerd zijn van een gezond huisdier met goede nazorg. Als u op voorhand al vragen heeft, bereikt u ons op 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Herkomst: Een Dwergkonijn (of Kleurdwerg) is een Nederlands ras. Binnen korte tijd is het Dwergkonijn uitgegroeid tot één van de populairste konijnenrassen, juist ook als huisdier voor kinderen.

Eigenschappen: Een Dwergkonijn heeft een levendig karakter. Een deel van de populariteit hebben de Dwergkonijnen te danken aan hun kleine formaat, ze zijn lekker handzaam. Verder komen bij dit ras alle kleuren en kleurpatronen voor die we kennen van andere rassen.

Verzorging: Dwergkonijntjes kunnen binnen in een ruime kooi gehouden worden of buiten in een leuk konijnenhok. Zorg wel, wanneer ze buiten zitten, dat ze dan uit de tocht en wind staan. Geef ze ook nooit teveel groenvoer zoals bijv. gras en sla. Wanneer uw konijn niet aan groenvoer gewend is, krijgt het diertje heel snel diarree, dus laat ze er langzaam aan wennen. Zaak is dus wel om altijd voorzichtig te zijn met groenvoer!

Een gezond Dwergkonijn is vaak actief en nieuwsgierig. Wij hebben altijd genoeg Dwergkonijnen in voorraad. Zowel met hangoren als met staande oren en in de meest uiteenlopende kleuren. Ook hebben we zogenaamde 'vos'dwergkonijnen, deze hebben een pluizige vacht, wat ze een knuffelachtige indruk geeft. Erg schattig dus!

Kom gerust eens kijken!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan