Dwergkonijn kopen - Een nieuw vriendje in de familie

Een huisdier zorgt voor vrolijkheid in huis, maar welk huisdier past bij uw situatie? Bent u op zoek naar een nieuwsgierig, slim wezen en hebben u (en de kinderen) voldoende tijd over? Dan kunt u een Dwergkonijn kopen. Deze dieren vinden het heerlijk om lekker te rennen of springen en leven het liefst met een soortgenootje.

 

Dwergkonijnen zijn van origine groepsdieren. Om deze reden raden wij aan om twee konijnen bij elkaar te houden, zeker wanneer ze niet bij u in huis maar in de tuin zitten. De beste combinatie is een ram (man) en voedster (vrouw.) Om kleintjes te voorkomen laat u het rammetje castreren. Heeft u een plaats met andere dieren? Konijnen zijn erg sociale dieren, wanneer alle dieren genoeg ruimte hebben, kunnen zij prima overweg met andere diertjes. Laat u door ons gerust adviseren wat er goed bij Dwergkonijnen gehouden kan worden.

 

Konijnen kunt u binnen en buiten houden. Belangrijk is dat zij voldoende bewegingsruimte hebben. Bij een buitenverblijf is het van belang dat er een schuilplek aanwezig is. Dwergkonijnen houden namelijk niet van regen en kou. Het belangrijkste is dat uw Dwergkonijnen niet op de tocht zitten.

 

Bekijk konijnenhokken Bekijk Dwergkonijnen

Dwergkonijn kopen – Waar op te letten?

Het verschil tussen een Dwergkonijn en het ‘normale’ konijn is, zoals de naam al zegt, het formaat. Een Dwergkonijn is net een formaatje kleiner. De Dwergkonijnen hebben een levendig karakter, zijn actief en nieuwsgierig. Dit maakt het ras uitermate geschikt voor kinderen.

 

Daarbij komt dat de konijnen in verschillende kleuren en kleurpatronen voorkomen. Kenmerkend is het pluizige vachtje, waardoor de konijntjes als een echt knuffeldier overkomen. De Dwergkonijnen zijn beschikbaar met zowel hangoren als rechtopstaande oren.

 

Wanneer u een Dwergkonijntje uit komt zoeken met kinderen, ziet u ook allerlei andere konijnen. Vaak kan de stelregel ‘hoe groter hoe rustiger’ aangehouden worden. Mocht u voldoende ruimte hebben en een heel rustig konijn willen, dan is een middelgroot of groot konijn meer aan te raden. Elk konijn zal moeten wennen, geef ze veel aandacht en na verloop van tijd willen ze knuffelen!

 

 Konijnenhandleiding

Verzorging na een Dwergkonijn kopen

Een Dwergkonijn heeft dagelijks verzorging nodig: het waterflesje vullen, eten geven en controleren op klitten in de vacht. Dit laatste is vooral bij langharige konijnen en tijdens de ruiperiode van belang. Wekelijks dient het hok schoongemaakt te worden. In de zomer kunt u dit vaker doen, om vliegen en stank te voorkomen. Belangrijk is ook om regelmatig te controleren of de nagels en tanden niet te lang worden.

 

Heeft u vragen of wilt u een Dwergkonijn kopen? Wij voorzien u graag van advies. U bent van harte welkom om de konijntjes te komen bekijken op onze locatie in Stolwijk!

 

Neem contact op