20.000m2
dierenpark
Gezonde en sterke
dieren
Voor 9.00u besteld
vandaag verzonden
Persoonlijk
advies
Deskundige
klantenservice
Gratis verzending
vanaf € 45,-

Kakariki tam

Om een kakariki tam te krijgen is het aan te raden om de vogel zo jong mogelijk aan te schaffen. Daarnaast heeft u veel geduld nodig. Door de kakariki uit uw hand te laten eten wordt hij of zij langzaam tam. Dierenhandel Hoogendoorn geeft u graag meer informatie over het tam krijgen van kakariki’s.

Hoe krijg ik mijn kakariki tam?

Leg wat vogelvoer in uw hand en wacht totdat de kakariki naar u toekomt. Maak geen onverwachte bewegingen en blijf rustig.  Jonge kakariki Kakarikis houden van stukjes fruit zoals appel en peer, maar ook witlof en bladgroente vinden ze lekker. Daarnaast is het belangrijk dat de kakariki eiwitten binnenkrijgt. Zeker in de broedperiode heeft uw vogel extra eiwit nodig. Denk aan een tot twee keer per week. Eet uw kakariki uit uw hand, dan zal hij of zij snel tam worden. U zult merken dat de vogel uit zichzelf naar u toekomt en rustig bij u gaat zitten. Langzamerhand bouwt u een hechte band met de kakariki op en zal het een vriend(in) voor het leven worden.

Een vogelkooi of volière?

Wilt u de kakariki binnen of buiten houden? In beide gevallen bieden wij u het juiste verblijf. Bekijk ons assortiment online of kom langs in onze speciaalzaak in Stolwijk. Heeft u een vraag over de kakariki of lukt het niet om hem of haar tam te krijgen? Wij voorzien u graag van persoonlijk advies wanneer u belt naar 0182-342859.

Bekijk ook eens

kippenhok | kippenren | kippen verzorgen