Kippen

Kippen

'Kippen houden is hartstikke leuk', dat horen we heel vaak terug van onze klanten. U zult versteld staan hoe tam ze kunnen worden. Wij helpen u graag met het vinden van het ras dat bij uw wensen past. Op deze website vindt u alle informatie over:

 • Het houden van kippen
 • De verzorging van kippen
 • De verschillende kippenrassen
 • Verschillende kippenhokken en kippenverblijven;
 • Kippenproducten, toebehoren en kippenvoer.
 • Er is altijd keuze genoeg: circa 30-50 rassen, in totaliteit een paar honderd kippen om uit te kiezen!

Kippen

Elke dag uw eigen verse eieren, dat is een van de vele leuke redenen om kippen aan te schaffen. Er zijn nog vele andere redenen om kippen te houden. Een groepje kippen is vaak een sierraad voor uw tuin, zeker als u kiest voor kleurrijke kippen. Daarnaast zijn er veel kindvriendelijke kippen die gemakkelijk tam te maken zijn. Elke sierkip heeft zijn eigen eigenschappen. Wanneer u bij ons komt gaan wij met u de meest geschikte kippen voor uw tuin uitzoeken, de kippen die aan uw wensen voldoen. We gaan er met u over hebben hoeveel ruimte ze bij u krijgen, of ze actief en vliegerig mogen zijn of juist rustig en snel tam, of ze veel eitjes moeten leggen of juist snel broeds mogen zijn. Op die manier kiezen we uit een paar honderd sierkippen die in Stolwijk aanwezig zijn met u de kippen die het meest geschikt zijn.

Kippenhokken

Uw kippen hebben een goed verblijf nodig, ook als u ze vaak los laat lopen in uw tuin. Het kippenhok beschermt de kippen tegen wisselende weersinvloeden, geeft ze elke nacht een veilig onderkomen en het is een veilige plek om de eitjes te leggen. Bij Dierenhandel Hoogendoorn heeft u keuze in allerlei maten en varianten kippenhokken. Mocht u toch een heel ander idee hebben dan vinden wij dat juist leuk, wij maken graag een verblijf op maat! De handgemaakte kippenhokken zijn door onze kennis en dat van de pluimveedierenarts in de loop van de tijd een aantal keer veranderd, dit om het zo gezond mogelijk voor de kippen te maken.

Kuikens

Voor het voorjaar (vaak vanaf februari) hebben wij kuikens van verschillende kippenrassen. Vindt u het leuk om uw kippen van jongs af aan op te voeden, dit is uw kans! Natuurlijk komt er een iets andere verzorging bij kijken, wij zullen u daar alle advies over geven als u hiervoor langskomt. Alle benodigdheden om de kuikens gezond groot te brengen zijn bij ons verkrijgbaar. Kijk snel verder op de 'kuikenpagina' voor meer informatie of neem contact met ons op!

Waarom kippen kopen bij Dierenhandel Hoogendoorn?

 • Wij geven u advies op maat;
 • U heeft een enorme keuze in de verschillende rassen;
 • Compleet aanbod: alle benodigdheden voor het houden en verzorgen zijn bij ons verkrijgbaar;
 • U kunt uw (oude) kippen bij ons achter laten tegen een kleine vergoeding;
 • De kippen zijn ingeënt (tegen Infectieuze Bronchitis en Pseudo Vogelpest/NCD), ontwormd en ontluisd!
 • U krijgt een gratis handleiding mee over het houden en verzorgen van kippen of kuikens.

Bij Dierenhandel Hoogendoorn zijn er altijd verschillende kippenrassen aanwezig. Omdat wij niet alle kippenrassen tegelijk kunnen houden raden wij u aan om vooraf te informeren naar de beschikbaarheid van het kippenras waar u naar op zoek bent. U kunt dit doen door ons te bellen naar 0182-342859 of een e-mail te sturen.

Meer weten over de verzorging? Download alvast onze gratis handleiding: