Op voorraad

In de jaren twintig is het Australische kippenras de Australorp ontstaan. De kippen van dit ras hebben meestal een prachtig zwarte kleur en het uiterlijk is dan ook de reden waarom de Australorp zeer geliefd is. Wilt u ook een stevige, stoere en levendige kip in uw tuin of op het erf rond laten scharrelen? Dierenhandel Hoogendoorn biedt kippen van dit prachtige ras te koop aan.

Alles wat u nodig heeft voor uw Australorp

Naast dat wij mooie gezonde Australorps verkopen, bieden wij u ook allerlei benodigdheden aan. Uw kippen verdienen de zorg die ze nodig hebben! Kies bijvoorbeeld voor een comfortabel kippenhok, dat geheel op uw wensen is afgestemd. Wij bieden namelijk maatwerk én bouwen op locatie. Wij vertellen u ook graag meer over de voeding die uw kip gezond houdt.

Een vriendelijk en rustig kippenras

De Australorp is snel en eenvoudig tam te krijgen. Perfect als u een rustig kippenras zoekt. Ze vliegen nauwelijks omdat ze erg zwaar zijn. Hierdoor is een laag hek voldoende om de kippen binnen het hok te houden. Naar mensen toe is de Australorp ook erg vriendelijk en verdraagzaam. Bovendien legt de Australorp gemiddeld zo’n 250 per jaar!

Meer informatie? Neem contact op

Wilt u meer weten over dit ras? Onze vriendelijke medewerkers vertellen u er graag alles over als u onze dierenspeciaalzaak in Stolwijk bezoekt. Als u ons direct wilt spreken, zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Wij staan u te woord via 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: Australië

Kenmerken: Wat erg goed opvalt bij de Australorp is de onbevederde gezichtshuid. Hierdoor heeft de Australorp een mooi rood gezicht. En als u ze op een groot weiland heeft lopen, is dat een prachtig gezicht van die zwarte 'reuzen'! De meest voorkomende kleur is zwart, deze kleur moet dan diepzwart zijn. Wanneer een zwarte Australorp in de zon loopt is er een mooie groene gloed te zien. De poten zijn bijna zwart of, zoals bij de witte en blauwe variant, blauw/grijs.

Eigenschappen: De Australorp is een levendig middelzwaar ras. Van oorsprong werden ze gefokt voor het vlees en de eieren. Een hen legt zeer goed eitjes. Het is een vriendelijke en rustige kip, die ook vrij snel tam wordt. Ze zijn ook erg verdraagzaam, naar mensen en andere kippen toe. Vliegen doen ze nauwelijks, mede door hun gewicht.

Kleuren: Australorps komen vooral in de kleur zwart voor. Daarnaast zijn ze er ook in het wit en in het blauwgezoomd.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan