Op voorraad
Vriendelijk en vertrouwelijk, zelden broeds, +/- 190 eitjes per jaar.
Bent u geïnteresseerd in het houden van een prachtige Barnevelder? Dan zit u bij Dierenhandel Hoogendoorn goed. Dit middelzware kippenras vindt zijn oorsprong in het Nederlandse Barneveld. Deze kip is ideaal als u een tamme kip zoekt met een rustig karakter. Met ongeveer 190 eieren per jaar geniet u veel ochtenden van een vers eitje.

Alle toebehoren voor uw Barnevelder vindt u hier

Naast dat u de Barnevelder bij ons kunt aanschaffen, verkopen wij ook alle toebehoren dat u nodig heeft. Wij hebben een ruim assortiment kippenhokken, zo zit er altijd iets tussen dat bij u past! Zit het gewenste hok er niet tussen? Dan maken wij graag een hok voor u op maat. Daarnaast verkopen wij ook benodigdheden zoals een kippenbol, een legnest of een kippenhokopener.

Waarom koopt u een Barnevelder?

De prachtige Barnevelder staat mooi op de poten, heeft een hoge kop en een bijzondere bruine kleur als die op z’n mooist is. Deze kip met een rustig karakter is erg lief voor de omgeving. Heeft u kinderen die van dieren houden? Dan is de Barnevelder zeer geschikt. Ook gedurende de wintermaanden heeft dit ras een grote legkracht.

Kom bij ons langs

Wij nodigen u graag uit om langs te komen bij Dierenhandel Hoogendoorn. Hier vindt u een gratis dierentuin van 2 hectare. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de Barnevelder? Neem contact met ons op door te bellen naar 0182-342859 of kom gerust eens langs bij ons in Stolwijk!

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: Nederland, rondom Barneveld

Kenmerken: De gele poten van de Barnevelder vallen vaak meteen op. Die steken natuurlijk ook prachtig af tegen het donkere lijf. Van veraf lijken het vaak zwarte kippen, maar eenmaal van dichtbij bekeken ziet u toch dat u zich daarin vergist heeft...

Eigenschappen: De Barnevelder is een middelzwaar, zeer goed leggende, vitale kip. De Barnevelder vliegt amper, hebben een rustig karakter en worden daardoor ook snel tam. Door de kleurslag, legcapaciteit en het rustige karakter is de Barnevelder een veel gevraagde en zeer bekende kip. De ei-kleur is donkerbruin.

Kleuren: De typische 'Barnevelderkleur' is de dubbelgezoomde, zoals op de foto. Dit is tevens de meest voorkomende kleur. De dubbelgezoomde Barnevelder is op zijn mooist als de bruine kleur warm goudbruin is en de zwarte randjes diepzwart met een groene gloed. Andere kleuren zijn zwart, wit en blauw gezoomd.

 

Vaak wordt onterecht de naam 'Barnevelder' aan de bruine legkip gegeven. Maar de echte Barnevelder is natuurlijk vele malen mooier.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan