Op voorraad

De Brahma kip is de koning onder de kippenrassen. Rustig en vertrouwelijk, dat is wat u kunt verwachten van deze kip. De kippen hebben een groot formaat, toch leggen ze in verhouding redelijk kleine eitjes. De Brahma kip is erg geschikt en lief voor kinderen. Bent u geïnteresseerd? Dierenhandel Hoogendoorn voorziet u graag van de prachtige Brahma kip.

Huisvesting van de Brahma kip

Voordat u een Brahma kip aanschaft, is het belangrijk om na te denken wat de huisvestiging van het dier gaat worden. Bent u van plan om een ren te bouwen? Of wilt u een kippenhok aanschaffen? In ons uitgebreide assortiment vindt u gegarandeerd een kippenhok die perfect is voor uw Brahma kip. Als er toch niet helemaal tussen zit wat u zoekt, maken wij graag een hok op maat!

Wat heeft u nodig als u een Brahma kip aanschaft?

Naast dat u een kippenhok nodig heeft als u een Brahma kip gaat aanschaffen, zijn er ook andere zaken waar u aan moet denken. Welke voeding heeft uw kip bijvoorbeeld nodig? U wilt natuurlijk dat uw Brahma kip gezond blijft. Onze gespecialiseerde medewerkers informeren u graag over de voeding en andere benodigdheden voor uw kip.

Bezoek de dierenspeciaalzaak in Stolwijk

Wilt u een of meerdere Brahma kippen kopen? Kom dan eens langs in onze dierenspeciaalzaak in Stolwijk. Hier kunt u de kippen met eigen ogen bekijken en ontvangt u persoonlijk advies van onze vriendelijke medewerkers. Als u op voorhand vragen heeft, bereikt u ons op 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: India

Kenmerken: De Brahma staat bekend als één van de grootste rassen en wordt daarom vaak 'de koning onder de kippenrassen' genoemd. Opvallend aan de Brahma is de grote, zware en statige lichaamsbouw, dit beeld wordt ook nog eens versterkt door de volle bevedering en door de pootbevedering lijken ze nog groter.

Eigenschappen: De Brahma is een zeer rustige en vertrouwelijke kip. Ze zien er misschien schrikbarend en woest uit, maar juist voor kinderen zijn het hele lieve kippen. Eenmaal tam, laten ze zich gemakkelijk aaien en uit de hand voeren. Ook naar andere kippen toe zijn ze vreedzaam, zelfs als hanen onderling! Het is een slechte vlieger omdat ze zo zwaar zijn. De hen legt wel eieren, maar niet erg veel. Ze begint vaak met leggen als ze zo'n zes tot zeven maanden oud is. De eitjes zijn in verhouding tot de kip vrij klein. Kraaien doet een Brahma haan niet erg veel en fel kraaien doen ze ook niet.

Kleuren: De Brahma komt in diverse kleurslagen waarvan de volgende het meest voorkomen en bij ons vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar zijn:
- Meerzomig goudpatrijs
- Meerzomig zilverpatrijs
- Columbia
- Buff columbia
- Isabel

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan