Op voorraad
Vriendelijk karakter, goede leggers, snel tam, vliegen niet
€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: Engeland

Kenmerken: Orpingtons zijn grote, zware kippen. Dat is ook het eerste wat opvalt. Ze hebben geen pootbevedering, dit in tegenstelling tot de Cochin, die veel wegheeft van de Orpington. Door de dikke donslaag lijken ze nog groter dan dat ze zijn.

Eigenschappen: Orpingtons hebben een zeer vriendelijk karakter. Oorspronkelijk zijn ze gefokt voor een grote legcapaciteit en leggen dus veel eieren. Het zijn zeer vriendelijke kippen die gemakkelijk erg tam worden. U kunt ze zowel in een grote ren houden, als de vrije loop geven. Vliegen doen ze niet, daar zijn ze domweg te zwaar voor. De hennen worden regelmatig broeds en zorgen uitstekend voor hun kuikens. De hanen hebben een diep, vol en relatief zacht stemgeluid, dat zeker niet schel is.

Kleuren: Orpingtons hebben we voornamelijk in de kleur buff (zie foto). Aangezien er weinig fokkers zijn van deze prachtige kippen, zijn andere kleurslagen lastiger te krijgen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan