Op voorraad

Opvallend klein, rustig

 

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: Japan

Kenmerken: De Chabo is een opvallend klein kipje met een rustig en vertrouwelijk karakter. Typische kenmerken zijn de korte pootjes en de hoog gedragen staart.

Eigenschappen: Het zijn ideale kipjes voor mensen die niet zoveel ruimte hebben en voor kinderen zijn ze ook uitermate geschikt! Vooral ook omdat ze zo handzaam zijn. Onderling is de Chabo erg verdraagzaam en de haan kraait niet luid of schel. Verder leggen de hennetjes niet zo veel eieren, het zijn meer 'sierkippen' dan 'legkippen'.

Verder: Dit ras bestaat niet, zoals veel andere rassen, ook in een grote variant. Het is een erg oud ras dat al in de zestiende eeuw in Europa voorkwam. Er zijn ook Chabo's met permanent: krulvederigen en zijdevederigen! Heel grappig om te zien, maar als ze natregenen krijgen ze het sneller koud met als gevolg grotere kans op longontsteking.

Kleuren: Chabo's zijn er in veel verschillende kleurslagen. De kleurslagen die u bij ons het meest aantreft zijn: Zwart, zwartwit gepareld, wit- zwartstaart, koekoek, wit, buff, buff- columbia, patrijs, porselein en parelgrijs.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan