Op voorraad

Overweegt u om een Hollandse kriel aan te schaffen? Dierenhandel Hoogendoorn helpt u graag verder. Als u ervoor kiest om een Hollandse kriel bij ons te kopen, kunt u verzekerd zijn dat deze gezond en sterk is. U vindt deze kip vaak in de kleuren zilverpatrijs en roodgeschouderd. Laat ons weten waar u naar op zoek bent en wij geven u graag deskundig advies.

Een kip vol energie

De Hollandse kriel heeft een klein formaat en een vriendelijk karakter. Dit kippenras is erg actief en energiek en zal niet snel bij u op schoot springen. Het zijn sterke kipjes met een goede weerstand. De Hollandse kriel is zeer geschikt om los in de tuin te laten lopen. Wel is er een afrastering van minimaal 1,5 meter hoog nodig. Deze slanke kipjes kunnen namelijk een eindje de lucht in komen als ze dit willen!

Ontvang deskundig advies op maat

Wilt u meer weten over de benodigdheden voor een Hollandse kriel? Denk hierbij aan een kippenhok of het kippenvoer. Wij geven u graag deskundig advies op maat. Onze ervaren medewerkers kunnen u alles vertellen over deze actieve kip en de zaken die u nodig heeft. Zo weet u zeker dat het kippenras en de benodigdheden aan uw wensen voldoen.

Vraag meer informatie aan

Als u meer wilt weten over de Hollandse kriel, zijn wij u graag van dienst. U bereikt ons door te bellen naar 0182-342859. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze dierenspeciaalzaak in Stolwijk. Onze vriendelijke medewerkers helpen u graag verder.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: Nederland

Kenmerken: De Hollandse kriel is het meest bekende krielkipje van Nederland. Door het kleine formaat en vriendelijke karakter is de Hollandse kriel erg geschikt voor kinderen en is makkelijk in kleinere tuintjes te houden. Een Hollandse kriel haan heeft een prachtige, mooie, sierlijke staart zoals een haan hem hoort te hebben.

Eigenschappen: Het is een actief ras, dat wel snel tam kan worden. Als ze eenmaal gewend zijn aan de verzorger, zal het niet lang duren voor ze uit uw hand komen eten. Ook als kippen onderling zijn ze erg verdraagzaam.

Verder: De Hollandse kriel is echt een kriel ras, het is dus geen verdwergde vorm van een groot ras. Zoals de meeste slank gebouwde kipjes, kan de Hollandse kriel goed vliegen. Ze zullen het niet snel doen omdat ze ook erg tam kunnen worden, maar zorg wel dat uw ren afgesloten is, dit ook ter bescherming tegen roofdieren.

Kleuren: Hollandse krielen zijn in vele kleuren te bewonderen. Goudpatrijs is wel de meest voorkomende. Bij ons treft u daarnaast ook vaak Hollandse krielen in de volgende kleurslagen aan: zilverpatrijs en roodgeschouderd.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan