Hollandse Kuifhoen kriel

SKU
103461
Op voorraad
Opvallende sierkipjes, rustig, +/- 140 eitjes per jaar.
€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: Nederland.

Kenmerken: Hét raskenmerk is de grote, ronde en volle kuif die groeit op een verhoging van het schedeldak. Bij de hennen zijn de kuifveren kort en rond, de hanen hebben wat langere kuifveren waardoor de kuif iets naar achteren gericht is. De Hollandse Kuifhoen kriel heeft geen kam.

Eigenschappen: Hollandse kuifhoenders zijn rustige kippen die soms wel wat schrikachtig kunnen zijn doordat ze u niet zien aankomen door hun kuif. Pak de dieren dan ook niet onverhoeds van bovenaf op, maar benader ze rustig van voren. Het is ook verstandig de kuif regelmatig op luis te controleren. Deze kippen zijn gemakkelijk tam te maken. De hennetjes leggen een redelijk aantal eitjes en worden ook wel eens broeds.

Kleuren: Er zijn 2 soorten binnen de Hollandse kuifhoenkriel: één met een witte kuif en één met een kuif van dezelfde kleur als het lijf. Deze krielen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan