Op voorraad

Wilt u een Lakenvelder kip kopen voor uw achtertuin of erf? Bij Dierenhandel Hoogendoorn helpen we u hier graag mee. Perfect als u op zoek bent naar een echt sieraad voor uw tuin! Dit ras is actief en beweeglijk maar wel heel vriendelijk van aard. Kom eens langs in onze dierentuin en kom uw toekomstige Lakenvelder kip met eigen ogen bekijken.

Wat is de beste huisvesting voor een Lakenvelder kip?

Voordat u een Lakenvelder kip aanschaft, is het belangrijk om te bedenken hoe u dit ras gaat houden. Omdat het beweeglijke kippen zijn en veel ruimte nodig hebben, is bij voorkeur een vrije uitloop gewenst. In een ren is mogelijk, maar de kippen vervelen zich hier sneller. Wanneer u bij ons langskomt, geven onze experts u graag persoonlijk advies over hoe u een Lakenvelder kip het best kunt houden.

Bezoek onze dierenhandel

Bezoek onze gratis dierentuin van hectare als u langskomt bij Dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk. Wij staan klaar voor al uw dieren en dierenverblijven. Naast dat u de Lakenvelder kip bezoekt, kunt u ook een kijkje nemen bij circa 2500 andere dieren. Wanneer u op voorhand nog vragen heeft of meer informatie wenst te ontvangen, horen wij dit graag van u. Neem contact op door te bellen naar 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: Nederland.

Kenmerken: De Lakenvelder kriel is een lichtgebouwde kriel van het landhoendertype. De vleugels worden schuin naar beneden gedragen. Uiteraard valt meteen de Lakenvelderkleur op.

Eigenschappen: Lakenvelderkrielen zijn actieve en beweeglijke dieren die het liefst de vrije uitloop hebben. Ze kunnen hoog vliegen en hebben wel wat ruimte nodig. Huisvesten in een ren kan, maar ze zullen zich snel vervelen, ter afleiding kunt u daarvoor trosgierst ophangen. Lakenvelder krielen zijn levendig maar wel vriendelijk van aard. Ze zijn weinig broeds en leggen tamelijk veel eieren.

Kleuren: Ook de dwergvorm van de grote Lakenvelder komt alleen voor in de 'Lakenvelderkleur'.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan