Kippen houden is voor iedereen!

Wilt u ook elke dag genieten van verse eieren? En een leuk, levendig gezelschap in de tuin? Dan is kippen houden de ideale oplossing voor u! Deze kindvriendelijke dieren geven de tuin meer kleur en gezelligheid. De diversiteit in kippen is groot, er zijn duizenden verschillende varianten. Lees hieronder meer informatie over de mogelijkheden.

 

Wanneer u een stukje land over heeft, kunt u dit opvrolijken met een toompje kippen. Wanneer er voldoende ruimte is zijn de dieren al gauw tevreden. Met een mooi hok en het liefst een stuk tuin om te scharrelen bent u al van de grootste benodigdheden voorzien.

 

Kippen houden – Het verblijf

Het kippenhok is van belang om de dieren tegen de wisselende weersomstandigheden te beschermen. Kou, regen en wind zijn geen beste vrienden van de kippen. Daarnaast beschermt het hok de kippen ’s nachts tegen indringers.

 

U vindt bij ons verschillende kippenhokken. Wanneer u een klein aantal kippen voor in de achtertuin wilt, raden wij Kippenhok Eggy L aan. Dit verblijf biedt ruimte voor vier krielkippen of drie grote kippen, is voorzien van veel handige deuren en klepjes en het nachthok is af te sluiten. Het hok wordt als bouwpakket geleverd en is makkelijk te monteren. Wilt u hetzelfde verblijf van betere kwaliteit? Kies dan voor Kippenhok Vlist. Heeft u meer ruimte? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Kippenhok Krimpenerwaard M. Deze heeft een oppervlakte van 360,5 cm bij 97,5 cm en biedt ruimte voor vijf grote of acht krielkippen. Het hok bestaat uit een nachthok en ren, die op diverse manieren geplaatst kunnen worden.

 

Bekijk onze kippenhokken

 

In het kippenhok bedekt u de vloer met beukensnippers, in de legkasten met tabakstelen. Op die manier zorgt u dat luizen buiten het kippenhok blijven. Het is aan te raden om in het buitenverblijf een bak met zand te plaatsen, kippen houden er namelijk van om zo nu en dan een zandbad te nemen. Dit houdt de huid en veren gezond.

 

Diverse soorten kippen houden

We onderscheiden grote kippen en krielkippen. Elk ras heeft andere kenmerken en eigenschappen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij uw wensen. Grote kippen eten meer en hebben meer ruimte nodig. Een krielkip is drie tot vijf keer lichter dan een grote kip en eet 70% minder. Wanneer u in een rijtjeshuis met kleine tuin woont, is een krielkip een verstandigere keuze dan een grote kip. Bij kinderen dient u er rekening mee te houden dat het kippenras kindvriendelijk is. Wij geven u graag geheel vrijblijvend advies over welke kippen het best bij u passen.

 

Bekijk grote kippen       Bekijk krielkippen

 

Heeft u vragen over kippen houden, wilt u kippen of een hok kopen? Neem contact op voor meer informatie of kom bij ons langs om de kippen te bekijken!

 

Neem contact op