Verzorging en huisvesting

De meeste mensen die een konijn of meerdere konijnen kopen, willen ook een leuk konijnenhok in de tuin hebben. Dierenhandel Hoogendoorn heeft een ruim assortiment buitenverblijven. Kijk hiervoor op de pagina konijnenhokken. Naast een ruim assortiment konijnenhokken heeft Dierenhandel Hoogendoorn ook diverse konijnenkooien voor binnenshuis. Kijk daarvoor op de pagina kooien.

Voordat u een konijn gaat aanschaffen, moet u dus goed bedenken of u het diertje buiten in de tuin of binnen in huis wilt hebben.

 

Huisvesting buiten
Als u ervoor kiest om uw konijn buiten te huisvesten, let dan bij het uitzoeken van een hok goed op dat het hok een goed tochtvrij nachthok heeft. Daarbij is het ook handig te letten op de duurzaamheid van het hok en of het konijnenhok goed schoon te maken is, bijvoorbeeld door middel van een uit te trekken lade in het nachthok. Sommige konijnenhokken hebben een ren onder het nachthok, hierdoor heeft u op hetzelfde aantal vierkante meters toch meer ruimte voor uw konijn.

 

Huisvesting binnen
Kiest u er toch voor om uw konijn binnen te huisvesten, kijk dan naar ruime konijnenkooien van minimaal 100x50cm voor één konijntje. Konijnen moeten namelijk wel genoeg ruimte hebben om zich te kunnen bewegen. En laat het konijntje af en toe eens rondhuppelen in huis. 

Mocht u er nu nog niet helemaal zeker van zijn of u het konijn binnen of buiten wilt houden, dan kunnen wij u ook nog helpen bij de keuze. En natuurlijk kunt u voor al uw overige vragen over konijnen ook bij ons terecht. Wij willen graag dat u goed geadviseerd naar huis gaat, met of zonder konijn!