Bourke parkiet jong

SKU
004
Op voorraad

Niet zo bekend om tam te maken maar heeft wel z'n voordelen:
Een jonge vogel van dit ras bijt niet
Super lief karakter
Geen geluidsoverlast
Geen drukke vogels
Wilt u een rustig soort? Dan is een neophema zoals de bourkeparkiet aan te bevelen!

 

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Verspreiding: Midden- en Zuid-Australië
Grootte: Ongeveer 23 cm
Geslachtsonderscheid: Vrouwtje is wat kleiner en heeft een smallere kop. Bij wildkleur heeft de man blauwe voorste kopveren.
Sociale eigenschappen: Deze vogels zijn erg sociaal, en kunnen bij de kleinste vogeltjes gehouden worden, zonder soortgenoten.
Behuizing / temperatuur: In een kamervolière of buitenvolière met nachthok. Eventueel in een ruime kooi binnenshuis, wanneer ze af en toe mogen vliegen.
Voedsel: Parkiet speciaal en grit, aangevuld met eivoer en kleine beetjes onkruiden.
Omschrijving: Bourkeparkieten zijn rustige vogels, die snel vertrouwd kunnen worden met de eigenaar. Het zijn geen schreeuwers of slopers. Ze begeven zich door de hele volière en scharrelen graag op de bodem rond.

 

Deze vogels behoren tot de groep 'neophema's'. De vogels die behoren tot deze ondersoort hebben een zacht karakter, wanneer ze zich bedreigd voelen, bijten ze niet of nauwelijks, ze broeden gemakkelijk (ook als pleegouders) en stellen weinig eisen aan hun verzorging. Met de nodige aandacht zullen ze zich snel gaan hechten aan de verzorger. Daarom zijn dit ook ideale vogels voor de beginnende liefhebber!