Kuikens kopen - Alles over de verzorging

20.000m2
dierenpark
Gezonde en sterke
dieren
Voor 12.00u besteld
vandaag verzonden
Persoonlijk
advies
Deskundige
klantenservice
Gratis verzending
vanaf € 45,-

Zijn de kinderen bij u thuis ook zo verliefd op de donzige, kleine kuikentjes? Dan zit er maar een ding op: kuikens kopen! Hiermee maakt u de kinderen (en uzelf misschien ook?) helemaal gelukkig. Het voordeel is dat wanneer de kuikens al vanaf jongs af aan bij uw gezin zijn, zij veel beter gewend raken. Hierdoor kunnen u en de kinderen een sterkere band opbouwen met de volwassen kippen, die dan goed tam gemaakt zijn.

 

Vanaf maart zijn er verschillende kuikens beschikbaar. Voor zowel grote als krielkippen. Ook in een kleine tuin kunt u kippen houden. Hiervoor zijn de krielkippen een uitkomst. Deze hebben minder ruimte nodig, wegen drie tot vijf keer lichter en eten gemiddeld 70% minder als grote kippen.

 

De kuikens zijn onderverdeeld in sekse, wij gaan er dan vanuit dat u hennetjes koopt. Zo hoeft u geen afstand te doen van hanen na het groot brengen van de kuikens. Een enkele keer zit hier toch een haantje tussen. Deze mag u uiteraard later ruilen voor een hennetje.

 

Bereid u goed voor en download alvast onze gratis handleiding

 

Kuikens kopen – De verzorging

Voordat u de kuikens uit komt kiezen, is het belangrijk om de plaats waar u ze gaat houden goed schoon te maken. De bak waar zij in komen te zitten moet ontsmet worden. Ontsmet de bak niet met bleek, dit is slecht voor de kuikentjes. U kunt bijvoorbeeld een oud aquarium nemen, zo kunnen de kinderen de kuikens goed zien. Het meest gebruikt zijn konijnenkooien met een glazen bovenkant, hier hebben wij goedkope modellen van tijdens de kuikenperiode.

 

De kuikens hebben elke dag even aandacht nodig. Dagelijks zijn schoon water en voer een vereiste. Houdt ook goed in de gaten of de kuikens genoeg warmte krijgen. Wanneer zij binnen staan zal dit geen groot probleem zijn, maar in een buitenhok zijn een aantal voorzieningen noodzakelijk. Zorg dat de kuikens in een bestaand kippenhok een afgezet hoekje hebben. Maak met karton ronde hoeken, hierdoor kunnen de kuikens elkaar niet verstikken als zij in paniek een hoek inrennen. Een droge ondergrond is belangrijk. Hier kunt u zaagsel voor gebruiken, dit draagt ook weer bij aan de isolatie. Een warmtelamp of kunstmoeder is buiten maar ook in huis noodzakelijk om de kuikens warm te houden. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van de kuikens over de benodigdheden en het verzorgen van de kuikens.

 

Kuikens bekijken

 

Kuikens kopen of huren?

Het is ook mogelijk om een complete kuikenvoorziening bij ons te huren. Op deze manier hoeft u niet alle producten aan te schaffen en hoeft u de kippen niet volledig op te voeden. Onder de huurvoorziening vallen een kunstmoeder, water- en voerbakje, handleiding en de kuikens zelf. De kuikenbak is 125 cm lang, 80 cm breed en 120 cm hoog. De zijkanten zijn van plexiglas, zodat ook kinderen de kuikens goed in de gaten kunnen houden. De kuikenvoorziening wordt veel gebruikt voor winkeliersverenigingen, scholen, zorgcentra en kinderdagverblijven.

 

Wilt u meer informatie over de verzorging van kuikens, of wilt u kuikens kopen? U bent van harte welkom om langs te komen in Stolwijk. Vanaf maart hebben wij verschillende kippenrassen als kuiken. Uiteraard kunt u vooraf even contact opnemen om erachter te komen of het gewenste ras beschikbaar is.

 

Neem contact op