Fazanten

Fazanten

Heeft u interesse in het houden van fazanten? Dan zit u bij ons goed, er is vaak keuze uit meer dan 15 soorten fazanten!

Wij hebben een divers aanbod van fazanten en benodigdheden. Op het terrein van onze winkel lopen verschillende koppels fazanten, waaronder ook kraagfazanten en oorfazanten. In het overzicht kunt u zien welke soorten fazanten u onder andere bij ons kunt aantreffen. Bent u op zoek naar een specifiek fazantensoort? Neem hiervoor contact met ons op! Ons aanbod is namelijk erg wisselend.

Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u ook terecht voor alle accessoires die nodig zijn voor het houden van fazanten. Er is een ruim assortiment aan dierverblijven, afrastering, benodigdheden, voeding en nog veel meer!

Fazanten

Fazanten zijn schitterende siervogels om te zien vanwege de prachtige kleuren die ze hebben. Ze worden regelmatig gecombineerd met andere volièrevogels en zelfs met kippen. De fazant is de bekendste, in het wild levende hoenderachtige vogel van Nederland. Er zijn veel verschillende soorten fazanten en per soort verschilt het temperament en de onderlinge groepsverhouding. Er zijn fazantensoorten die monogaam zijn, dat wil zeggen dat één koppel fazanten hun hele leven samen optrekken. Er zijn ook fazanten die worden gehouden met één haan en twee (of meerdere) hennen. Laat u zich onder andere hierover informeren door één van onze medewerkers. We hebben altijd veel mooie fazanten in huis, kom gerust eens langs om ze te bekijken.

Huisvesting

De constructie voor de huisvesting van fazanten dient zodanig te zijn opgebouwd dat ontsnapping van deze vogels uitgesloten is en het binnendringen van ongewenste dieren zoals vossen, hermelijnen en ongedierte beperkt wordt.

Voor het huisvesten van bijvoorbeeld (winterharde) kraagfazanten, bestaande uit een groep van één haan en twee of meer fazantenhennen, geldt een minimum afmeting van 4 meter lang en 2 meter breed. Voor de hoogte van het verblijf is het aan te raden uit te gaan van een hoogte van 180 cm. Zo hebben de fazanten voldoende vliegmogelijkheid en zal deze hoogte vooral voor u in het voordeel zijn om het onderhoud van het verblijf te vergemakkelijken. Bent u op zoek naar geschikt materiaal om een volière te bouwen? Kijk op onze website afrasteringspecialist.nl voor de opties en mogelijkheden. Daarnaast levert Dierenhandel Hoogendoorn ook maatwerk dierverblijven. Neem voor vrijblijvend advies hierover contact met ons op!

Het is verstandig om bij elk fazantensoort een nachthok te plaatsen. Fazanten kunnen worden onderverdeeld in twee soorten namelijk, de winterharde en niet- winterharde soorten. Het verschil tussen winterhard en niet-winterhard heeft betrekking tot de vorstgevoeligheid van de dieren. Elke fazant dient echter wel te beschikken over beschutting zoals een nachthok. Wanneer een fazant vorstgevoelig is, dan is het aan te raden om een geïsoleerd nachthok te hebben voor de dieren, of in ieder geval een vorstvrij nachthok.

Voeding

De meeste fazanten staan bekend als echte alleseters. Het hoofdvoer is een geperste korrel, en dit wordt aangevuld met bladgroen, onkruid of fruit. De keuze tussen onkruid of fruit hangt af van de soort. Een fazant eet gemiddeld een handje sierhoendervoer per dag. Verder moet er altijd vers water aanwezig zijn in het verblijf. Het is raadzaam om het voer in een voerbak aan te bieden. Op het moment dat het voer in het verblijf wordt gestrooid lopen de dieren sneller kans op een worminfecties door een relatief lager hygiëneniveau. Ook hierover kunnen wij u alle advies geven, graag tot ziens in Stolwijk!

Meer weten over de verzorging? Download alvast onze gratis handleiding:

Tonen als Foto-tabel Lijst

8

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

8

Van hoog naar laag sorteren
per pagina