Op voorraad

Rollulus rouloul

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

De Roul Roul is afkomstig uit India en Indonesië. De lengte van deze kwartel is ongeveer 27 cm, de haan is zeer opvallend met de mooie sierlijke roodbruine kuif. De hen legt 5 tot 6 witte eieren. De broedtijd is ca. 19 dagen.

In de winter moeten ze in een vorstvrije ruimte gehouden worden, vooral oppassen voor teen beschadigingen. Ze geven de voorkeur aan een vochtige bodem en een wat hoger vochtgehalte in hun verblijf. Achter het oog is de gezichtshuid dieprood, de snavel is zwart met aan de zijkanten een rode streep. Zwarte hals, rug glanzend diep blauwgroen, borst glanzend zwartblauw, dieprode poten. De hen heeft geen kuif, wel enkele dunne sprieten en geen rode snavelvlek. Bruine rug, en schouders meer roodbruin. Leven paarsgewijs en zijn soms wat stressgevoelig. Deze kwartels zijn het eerste jaar op kleur. Ze kunnen op een beperkte ruimte gehouden worden; bij een te droge huisvesting ontstaan pootbeschadigingen (kloven). Al na negen maanden kunnen de hennen gaan leggen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan