Anti-broeds hok: verhelpt broedsheid bij kippen

SKU
221016
Op voorraad

Helpt uw broedse kip in vier dagen van broedsheid af!
 
Uiterste afmetingen:
Breedte: 48cm
Diepte: 47cm
Hoogte: 50,5cm

€ 59,50 € 49,17
-
+

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Wanneer is mijn kip broeds?

Blijft een hennetje constant op het nest zitten en pikt ze naar degene die de eitjes onder haar wil weghalen, dan is ze waarschijnlijk broeds. De broedsheid duurt doorgaans zo’n drie weken. Sommige hennen eten in die periode niet of nauwelijks. Het komt ook voor dat ze zich letterlijk doodbroeden.

Normaal gesproken is het belangrijk om de hen tweemaal per dag buiten te zetten en daar eten en drinken te geven. Dit kost veel energie. Maar nu is er dé oplossing om broedsheid te verhelpen: het anti-broeds hok.

 

De oplossing?

Er zijn verschillende methoden bekend die broedsheid verminderen, zoals iedere dag de kip van het nest af halen en het achterwerk van de kip in koud water dompelen. Toch kosten deze methoden voor u veel moeite, zijn ze niet altijd diervriendelijk én is uw kip vaak alsnog weken broeds.

Nu hebben we de oplossing voor uw broedse kip: een eigen hokje met ventilerende onderkant! Ervaren kippenhouders gebruiken deze methoden al jaren om hun broedse kip binnen 4 dagen van hun broedsheid af te helpen.

 

Zet de kip vier dagen met voer en water in dit hokje, op een droge plek of in een schuurtje. De luchtstroom aan de open onderkant zorgt ervoor dat er minder ‘prolactine’ wordt aangemaakt. De temperatuur daalt en uw kip is binnen vier dagen ‘broedsaf’. Na deze periode kunt u de kip zonder problemen weer bij haar maatjes laten lopen.

 

Vragen over broedsheid bij uw kip? Bel gerust of stuur een bericht, we helpen u graag!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan