Digitale broedthermostaat Comfort TS-5000

SKU
101575
Op voorraad

Afmetingen
Breedte: 80 mm
Lengte: 120 mm
Hoogte: 35 mm

Montage is eenvoudig door de uitsparing aan de achterzijde. D.m.v. 2 schroeven word vervolgens het kastje vastgezet. Elektrische montage is zeer eenvoudig! U hoeft slechts de voeding en de toevoer (naar de verwarming) aan te sluiten op de aangegeven plaats achter het klepje. Eventueel de kabels vastzetten met het bijgeleverde klemmetje en het klepje weer dicht doen. Dat is alles!

€ 69,00 € 57,02
-
+

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Dit is de nieuwste generatie broedthermostaat met een zeer hoge kwaliteit en een super scherpe prijs.

Het model TS-5000 is een opbouwmodel en heeft de volgende functies:
1. Instellen temperatuur per 0.1 graad.
2. Temperatuursindicatie in Celsius of Fahrenheit (naar keuze).
3. Calibratie van de aangegeven temperatuur.
4. Handmatige instelling van de PID waarden.
5. Autotune functie.

Wat maakt deze opbouwthermostaat zo bijzonder?
Een gangbare digitale thermostaat werkt bijna altijd met een relais. Dit is dan een gewone aan-uit thermostaat waarbij er een bepaalde tijd zit tussen aan- en uitgaan van de verwarming. Hierdoor ontstaan vaak temperatuurschommelingen. Door na-warmen van de verwarming wordt dit probleem nog verder vergroot.
Deze thermostaat heeft een zgn. proportionele regeling (PID-regeling). Als u de aangesloten thermostaat aanzet gaat de verwarming 100% aan totdat deze bijna de ingestelde temperatuur heeft bereikt. De thermostaat geeft vanaf dat moment stroomstootjes om precies de goede temperatuur te behouden. De instelling van deze “stroomstootjes” zijn handmatig te veranderen. Dit bestaat namelijk uit 3 onderdelen. Afgekort heet dit PID. P (Proportional band), I (Intergration time), D (Delaytime). Deze waardes zijn al ingesteld en in principe hoeft u dit niet te veranderen.


Geweldige thermostaat voor in broedmachines!
Tevens heeft deze thermostaat een “Auto Tune” functie waarbij de zelfdenkende microprocessor automatisch de goede waardes gaat instellen. Veel PID regelaars hebben als schakeling een zgn. solid-state-relais. Deze zijn erg duur zijn en niet nodig voor een vermogen tot 400 Watt. In deze thermostaat zit een triac-schakeling (met koeling) die zeer duurzaam is! De voeler van deze thermostaat bestaat uit een NTC voeler met een snoer van 90 cm. De sensor is beperkt geïsoleerd zodat temperatuursveranderingen snel geregistreerd worden. Dit is mogelijk omdat er altijd zwakstroom op de voeler staat. Deze thermostaat heeft een groot display waarop u de werkelijke temperatuur kunt aflezen. Het temperatuursbereik van deze thermostaat is tussen 0.0 en 50.0°C (of 0.0-120°F). De instelling en aflezing zijn per 0.1 graad Celsius of Fahrenheit. Het instellen van de temperatuur kan eenvoudig door op de up- en down toetsen te drukken. Na een paar seconden wordt de ingestelde waarde automatisch opgeslagen in het geheugen. Voor het instellen van de overige mogelijkheden moet u enkele seconden op “SET” drukken. U moet dan een code invoeren om in het programma te komen. Hierna kunt u 6 functies instellen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan