Alfamix cavia

SKU
Alfamix cavia
Op voorraad

Inhoud: 2,5 of 5 liter

Vanaf € 5,50 € 4,55
-
+

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Cavia's zijn unieke knagers met een hoge behoefte aan vitamine C. Alfamix Cavia is caviavoer voor zowel show- als hobbycavia's van alle leeftijden.

Terecht wordt dikwijls het belang van vitamine C in caviavoer benadrukt. Cavia's onderscheiden zich qua voeding echter op meerdere gebieden van andere knaagdieren. Zo hebben ze een heel actief verteringsstelsel dat belangrijke voedingsstoffen uit ruw materiaal kan halen. De hoeveelheid zetmeel en vezels in het voer vraagt daarom zeker zoveel aandacht als het vitamine C gehalte.

Alfamix Cavia, ook wel bekend als Cavia Speciaal, bevat alle belangrijke stoffen die nodig zijn voor een goede conditie en gezondheid. Omdat cavia's echte vezelverteerders zijn, moet u stro bijvoeren. Hooi als vezelbron kan ook; bedenk echter dat u dan niet slechts vezels verstrekt maar ook tal van andere voedingsstoffen. Hierdoor kan de verhouding van voedingsstoffen uit balans raken. Groenvoer bijvoeren kan, maar is door de dosering vitamine C in de korrel niet noodzakelijk. Als u uw cavia's Alfamix Cavia geeft, hoeft u ook geen extra vitamine C (zoals druppels) meer te verstrekken. De voeders bevatten ook voor jonge cavia's de belangrijke bouwstoffen die maken dat ze probleemloos en geleidelijk groeien. De bijzonder smakelijke voeders dragen bij aan hun maximale natuurlijke weerstand, een gezonde huid en een glanzende vacht. Alfamix Cavia heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. De voeders zijn dan ook elk als volledig caviavoer te gebruiken. Uiteraard is een combinatie ook goed mogelijk. Het voordeel van de alfamix boven de korrel is dat alle grondstoffen er in pure vorm in zitten waardoor de vezel van de grondstoffen nog heel is en bijdraagt aan een goede darmwerking. Bovendien kunt u bij de alfamix zien wat u uw cavia's voorschotelt.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan