Kippenluis / mijten bestrijden

Kippenluis / mijten bestrijden

De rode bloedluis is eigenlijk geen luis maar een mijt. Bloedluizen houden zich voornamelijk schuil in de naden en kieren van het kippenhok. Ze voeden zich 's nachts met het bloed van uw kippen. De kippen worden minder actief door bloedafname en onrustige nachten, dat kan na verloop van tijd fataal worden. Deze luizen vermenigvuldigen zich snel in warme periodes. Dierenhandel Hoogendoorn biedt deskundig advies en bestrijdende middelen.

Preventieve middelen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, zeker omdat kippenluis zich snel verspreidt. Wij adviseren om vanaf maart t/m september preventieve, natuurlijke middelen te gebruiken:

1. Gebruik tabakstelen als bodembedekking: Bewezen effectief tegen kippenluis danzij de geur. Dit is perfect nestmateriaal in de legkasten en als combinatie met beukensnippers een goede bodembedekking in het nachthok. Gebruik nooit hooi of stro in het verblijf bij kippen, hier nestelen de luizen zich in.

2. Voeg Anti Bloedluis Drinkmix toe aan het drinkwater: Een mengsel van kruidenextracten en Vitamine C. De kip ontwikkelt een immuunreactie waarbij een natuurlijk eiwit geproduceerd wordt dat niet verteerbaar is voor de bloedluis. Luizen die bloed drinken gaan dood. Daarnaast leidt Vitamine C tot stressvermindering.

3. Spuit het hok in met Bloedluis Liquid: Gebruiksklare vloeistof om de randen en kieren van het nachthok en eerste 5cm van de zitstokken mee in te sprayen. Door de scherpe silica deeltjes haalt de luis zich open en droogt hij uit.

Luisuitbraak? Gebruik deze bestrijdingsmiddelen:

Bij waarnemen van kippenluis is het belangrijk snel te handelen met de juiste effectieve middelen. Bij ons heeft u keuze uit Mite-spray Bio (natuurlijke basis) en Topscore Spray (bevat chemische bestrijdingsstoffen). Gebruik daarnaast ook de bovengenoemde preventieve middelen.

Mite spray Bio: Spray in alle randen en kieren van het kippenhok. De mijten blijven plakken aan de olie die achterblijft.

Topscore Spray: Spray in alle randen en kieren van het kippenhok. Het vergif doodt de luizen en blijft 4 tot 6 weken werkzaam.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Anti kippenluis pakket
  Speciale prijs € 69,95 € 57,81 Normale prijs € 84,20
 2. Anti Bloedluis Drinkmix
  € 12,95 € 10,70
 3. Mite-spray Bio
  € 17,95 € 14,83
 4. Luizen en kruipende insecten spray
  € 14,95 € 12,36
 5. Bloedluis Liquid 1L
  € 16,95 € 14,01
 6. Tabakstelen 9,5 kg (tabakstro)
  € 35,00 € 28,93
 7. Tabakstelen 5 kg (tabakstro)
  Speciale prijs € 19,90 € 16,45 Normale prijs € 24,75
Tonen als Foto-tabel Lijst

7

Van hoog naar laag sorteren
per pagina