Wie zijn wij?

Historie

Dierenhandel Hoogendoorn BV is opgericht door Koos Hoogendoorn. Koos was al vanaf zijn 12e bezig met het houden van eendjes, konijnen, kippen en duiven. Na de havo was hem nog niet duidelijk wat hij zou gaan doen. Wel was duidelijk dat het iets met dieren moest zijn, maar hoe dit vorm kon krijgen was niet bekend. 
Kaaspoetsen in het pakhuis, dat was het eerste baantje dat Koos kon krijgen. Na een tijdje mocht hij met de kaasboer mee naar de kaasmarkt, daar begon de verkoop. Verkopen was natuurlijk tien keer leuker dan kaaspoetsen! Zo leuk dat hij 10 jaar lang bij kaasboeren op de markt kaas verkocht heeft. 
Maar die dieren waren nogsteeds aantrekkelijk. In die 10 jaar is Koos thuis en onderweg dieren gaan inkopen en verkopen. Uiteindelijk werkte Koos nog maar twee dagen in loondienst en daarnaast was hij vooral bezig om meer met de verkoop van dieren bezicht te zijn. Dat ontwikkelde goed. In 1987 is Koos Hoogendoorn officieel voor zichzelf begonnen, in datzelfde jaar is hij ook getrouwd. Familie Hoogendoorn heet 3 jaar in Gouda gewoond, daarna is de familie in Stolwijk gaan wonen. Dierenhandel Hoogendoorn aan de Benedenkerkseweg zit er dus al sinds 1990!
Het was een oud varkensbedrijf, in de loop van de tijd is alles opgeknapt. Dierenhandel Hoogendoorn was er voor particulieren maar heeft ook jaren lang dierenwinkels voorzien van dieren. Door die activiteiten was de naam 'dierenhandel' destijds goed gekozen. Maar door de ontwikkelingen van de laatste jaren klopt dit niet meer, lees dus snel verder...

Wat wij nu doen
Het voornaamste wat wij doen is advies geven. Als u dieren bij ons koopt gaan wij met u kijken welke dieren, welke rassen voor uw situatie het meest geschikt zijn. Daarna leggen wij alles aan u uit over het houden en verzorgen van de dieren, dit krijgt u ook op schrift mee. Na aanschaf mag u altijd bellen als er vragen zijn, vaak het is houden van dieren nieuw en komen er ook na de aankoop nog vragen. Wij streven ernaar dat dieren het naar hun zin hebben, bij ons in Stolwijk en bij onze klanten. 

Waarom wij dat doen
Wij willen u blij maken met huisdieren. Het houden van dieren is leerzaam en leuk! Weet u bijvoorbeeld dat kippen super tam kunnen worden? Je kunt hier gewoon een leuke band mee opbouwen! Vaak horen wij als klanten terugkomen om voer voor de dieren te kopen hoe leuk zij het met de dieren hebben. Bijvoorbeeld kippen die na een paar weken al op je af komen omdat ze geaaid willen worden. Of een gans die na een tijdje zo tam is dat hij achter je aanloopt als hij je ziet. Daar doen wij het voor, daar worden wij gelukkig van!

Voor wie wij dat doen
Het Hoogendoorn team richt zich nu hoofdzakelijk op de particuliere markt. Wij zien vooral jonge gezinnen of opa's en oma's die met (klein)kinderen een aantal dieren willen houden. Maar dat is niet voor wie wij het alleen doen! Wij maken ook geregeld alleenstaande blij met bijvoorbeeld een vogel als maatje. En klanten die uitgebreide wensen hebben voor dierverblijven. Wij adviseren daarin, gaan op locatie kijken en komen samen met de klant tot prachtige verblijven.  

Met wie wij dat doen
Al lange tijd werken dezelfde mensen bij Dierenhandel Hoogendoorn. Wij werken nu met 10 vaste krachten. Een deel van deze collega's adviseren u als klant. Verder zijn er dierverzorgers die alle dieren goed verzorgen en het bedrijf er zo mooi mogelijk voor u uit laten zien. De dierverzorgers worden met regelmaat begeleid door een dierenarst en ze kunnen aanpassingen door onze timmerman uit laten voeren. Naast deze vaste werknemers zijn wij blij met 15 oproepkrachten die ons op de zaterdagen en in de vakanties helpen. Wij zijn dankbaar aan iedereen die hier in de loop van de jaren heeft gewerkt en hier nog werkt. Zij zijn het die energie in dit bedrijf gestoken hebben en geholpen hebben om het op te bouwen zoals het nu is. Bovenal zijn we dankbaar aan de Heere God die het gezegend heeft!


Wij hopen u eens te mogen adviseren in Stolwijk en u blij te maken met dieren!